La congelació de les taxes per a l’any vinent s’aprova per àmplia majoria

Tots els grups coincideixen a expressar la seva preocupació per l’impacte que està tenint la crisi tant en l’Ajuntament com en la ciutadania

28/10/2022 14:17
Actualització:
28/10/2022 00:00

La proposta del govern municipal (ECP-ERC) de congelar les taxes i els preus públics per al 2023, atenent al context de crisi, ha rebut el suport dels grups de l’oposició –PSC i Cs. En el Ple extraordinari fet ahir a la Casa de la Vila, el president de l’Àrea Econòmica, Gerard Garrido (ERC), va explicar el que ja va avançar en l’audiència pública feta la setmana anterior: “Creiem fermament que no és moment de pujar les taxes ni els preus públics vista la situació que estem patint provocada per la inflació, la pujada del tipus d’interès bancari i dels subministraments que no només afecten el consistori, també les famílies del municipi”.

L’única novetat del text és la incorporació de la nova ordenança que regularà l’ús de l’espai de coworking que entrarà en funcionament al mes de gener a El Punt

L’edil va afegir que els canvis que s’introduiran a les ordenances fiscals del 2023 es deriven d’actualitzacions de normatives. D’altra banda, a requeriment de l’Oficina de Recaptació de la Diputació es mantindran les bonificacions de 10 anys sense pagar el 50% l’IBI per a les llars que van instal·lar plaques solars abans de l’últim canvi de l’ordenança fet el passat exercici, que va reduir la xifra a 5 anys. L’única novetat del text és la incorporació de la nova ordenança que regularà l’ús de l’espai de coworking que entrarà en funcionament al mes de gener a El Punt. Garrido va anunciar que els preus d’ús seran molt assequibles. Disposar d’un espai individual a jornada completa amb plaça d’aparcament inclosa i servei de wifi costarà 150 euros mensuals i el mateix, a mitja jornada, 75 euros.

En nom del PSC, la regidora Nani López va celebrar l’obertura del local coworking entenent que “beneficiarà pimes i emprenedors”. Per part de Cs, Angelina E. del Pino va reconèixer que, si bé el seu grup hagués volgut demanar rebaixar la pressió fiscal sobre la ciutadania, com va fer l’any passat, el context no ho recomana. “Som conscients que l’Ajuntament es troba en una situació difícil i que, si volem que es mantinguin els serveis que presta, no es poden baixar els impostos; demanem això sí que es redueixin les despeses supérflues i que l’Estat aporti més recursos als ens locals”, va dir. Cs va ser l’únic grup que no va votar a favor del punt i va optar per l’abstenció.

Mireu aquest punt del ple al següent enllaç.

Deixa un comentari