La delegada del govern a Catalunya es compromet a reactivar les reunions de la comissió tecnicopolítica

Teresa Cunillera s’ha reunit amb l’alcaldessa i el president de l’Àrea Territorial a petició del consistori

Cunillera, al centre de la imatge, amb l'alcaldessa i el primer tinent d'alcalde
Premsa Ajuntament

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, s'ha compromès amb el consistori a intercedir davant del secretari general d'Infraestructures, José Javier Izquierdo, per tal que es reprenguin les reunions de la comissió tecnicopolítica de seguiment del soterrament de l’R2 al seu pas per Montcada i Reixac. Així ho ha anunciat el consistori després de la reunió que van mantenir ahir amb la delegada l'alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), i el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC).

La comissió de seguiment del projecte està integrada per representants polítics i tècnics del Ministeri de Foment, l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), la Generalitat, els consistoris de Montcada i Reixac i Barcelona i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total i es va reunir per última vegada el passat 10 d’octubre. D’aleshores ençà s’han fet tres reunions de treball a les quals han assistit només tècnics –el 30 d’octubre, el 29 de novembre i el 15 de gener.

 

Contingut

 

Durant la trobada, en què s'han tractat qüestions relacionades amb el soterrament de la línia de França i amb la resta de xarxa ferroviària, els representants municipals han traslladat a Cunillera el seu malestar pel retard en l'execució dels projectes de millora dels dos passos a nivell i de remodelació de les tanques viàries, que s'han de realitzar abans que comencin les obres del soterrament, al primer semestre del 2020. Descartat l'inici d'un expedient d'emergència –com havia reclamat el consistori– Adif farà un altre per via d'urgència per començar les actuacions després de l'estiu, gairebé un any després de la data compromesa inicialment.

 

Els dos edils també han demanat mesures urgents de seguretat i accessibilitat a l'estació de Montcada-Bifurcació, on hi ha un problema d'alçada de les andanes que dificulta als usuaris l'accés als trens. Cunillera també s'ha compromès a traslladar aquesta demanda al coordinador dels plans d'actuació a la xarxa de Rodalies a Catalunya amb Adif i Renfe, Pere Macías, amb qui té previst reunir-se aquesta mateixa setmana

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari