La periodista Míriam de Saint-Germain publica una investigació sobre la caiguda de la Banca Privada d’Andorra

El llibre ‘Los trileros del tío Sam’ relata un dels capítols de l’Operació Catalunya contra el procés independentista

Miriam de Saint-Germain, de 28 anys, amb el seu primer llibre d'investigació 'Los trileros del tío Sam'
Laura Grau

La periodista montcadenca Míriam de Saint-Germain, de 28 anys, acaba de publicar Los Trileros del tío Sam (Ed. Carena), un llibre que relata els tèrbols moviments que van envoltar la intervenció de la Banca Privada de Andorra (BPA). L’autora, especialitzada en temes de crim organitzat i crònica de successos, confessa que el volum no revela res que no se sàpiga, “sinó que recopila i ordena totes les informacions desperdigades sobre la trama que, presumptament, es va cuinar a les clavegueres de l’Estat i que va provocar la caiguda de la BPA el març de 2015″. La periodista utilitza el terme trilers per referir-se a la cúpula de Mariano Rajoy i la seva policia patriòtica, “els enginyers de l’anomenada Operació Catalunya, que es va gestar als despatxos de l’executiu popular per destruir l’independentisme, desprestigiant els seus líders”.

LOperació Catalunya es va gestar als despatxos de l’executiu popular per destruir l’independentisme, desprestigiant els seus líders

Míriam de Saint Germain

Saint-Germain, que treballa al diari digital eltaquigrafo.com i col·labora amb el programa ‘Tot es mou’ de TV3, es va interessar per aquest tema arran d’assistir al judici contra una vintena de treballadors de la BPA per blanqueig. “Des del principi, vaig tenir la sensació que la banca andorrana va ser un boc expiatori en una guerra aliena i ho demostra que la majoria dels casos van quedar en no res”, explica la periodista, qui reconeix que la redacció del llibre ha estat un repte personal i professional, alhora que una gran responsabilitat: “No podem oblidar que les seqüeles de la guerra freda entre Espanya i Catalunya manté 24 empleats de la desapareguda BPA en un procés judicial etern”, denuncia la investigadora, que presentarà el llibre aquest dissabte al Cafè Colon a les 19h, acompanyada del seu mentor Carles Quílez, director del digital.

Deixa un comentari