La planta local de Nissan podria reprendre l’activitat en el termini de dos mesos

Segons l’acord de reindustrialització, pendent de la firma definitiva, a Montcada es recol·locaran fins a 200 treballadors

La planta de Nissan a Pla d'en Coll va tancar portes fa dos anys

La reindustrialització de Nissan a Barcelona ha fet un pas més endavant amb la signatura dels acords relatius a aquest procés amb les diferents parts implicades, pendents de la firma definitiva –prevista per al proper dia 10 de març. La planta de Montcada, que serà gestionada per un hub d’electromobilitat, continuarà fent tasques d’estampació i recanvis per a la multinacional japonesa. El procés de contractacions començarà en breu amb l’objectiu que la planta arrenqui la seva activitat en un termini de dos mesos ja que Nissan acaba els seus estocs de recanvis al juny i en necessita de nous.

La previsió és que es contractin primer l’equip de mànagers que ha d’organitzar i definir les necessitats de cada departament. I a partir d’aquí s’oferiran una cinquantena de places de feina, xifra que s’anirà incrementant fins arribar als 150 o 200 treballadors. El SOC farà el primer cribatge entre els extreballadors i el comitè d’empresa determinarà l’ordre d’entrada, seguint els criteris marcats a l’ERE. “L’objectiu és ofertar llocs de treballs per a totes les persones que van quedar a l’atur”, ha remarcat el delegat del comitè d’empresa, Javier Adalid.

En un comunicat, el comitè d’empresa valora positivament aquest pas endavant, tot i que no donarà per tancada aquesta fase del procés fins que s’hagi fet la signatura definitiva del projecte. “Aquesta reindustrialització no estarà tancada fins que totes les treballadores i treballadors de Nissan i de la seva cadena de valor entrin a treballar en els projectes del Hub Factory o de Silence, que donaran nova vida a les antigues instal·lacions de la companyia japonesa”, diu a l’escrit, en què també demana que s’adoptin les mesures necessàries per accelerar i maximitzar les contractacions, amb l’objectiu de recuperar el temps perdut en el període d’adjudicació del projecte de reindustrialització.

Pel que fa a la planta de Zona Franca, Goodman i la catalana D-hub seran les encarregades de la seva industrialització. Els treballadors han hagut d’esperar dos anys, durant els quals s’han anat esgotant les prestacions d’atur, a saber quin serà el substitut de la companyia nipona, que tenia relació amb Catalunya des del 1979. 

Deixa un comentari