La Taula per la Salut manté les protestes del segon dijous de cada mes

El col·lectiu ha decidit mantenir les concentracions perquè el Pacte per la Salut no inclou la recuperació del servei d’atenció mèdica a les nits

Un dels actes de protesta de la Taula per la Salut
Arxiu/Laura Grau

La Taula per la Salut convoca aquest dijous a les 19h la concentració que fa cada mes per reclamar el servei d’urgències nocturn al CAP Montcada, suprimit el 2011. El col·lectiu ha decidit mantenir la protesta, malgrat la firma del Pacte per la Salut, feta el passat 31 de març, que preveu una millora de l’atenció primària al municipi. El contingut del pacte serà explicat aquesta tarda durant la concentració, davant de l’ambulatori de la plaça Lluís Companys.

L’acord recull potenciar l’atenció domiciliària; facilitar atenció odontològica a les persones vulnerables; recuperar parcialment el servei de ginecologia; reforçar el lligam amb l’Hospital de la Vall d’Hebron –principalment en matèria d’atenció a les dones i de salut mental– i fer un estudi per determinar si la contaminació té un impacte al municipi que el diferenciï al de la resta de poblacions. El document no contempla, ara per ara, la recuperació del servei d’urgències a partir de les 0h, motiu pel qual la Taula ha decidit mantenir les mobilitzacions, que es fan el segon dijous de cada mes davant del CAP Montcada.

Deixa un comentari