L’Ajuntament i la PAH Montcada aturen provisionalment dos desnonaments al carrer de la Conca

Els dos immobles del barri de la Ribera, on hi viuen dues famílies vulnerables, són propietat del BBVA

Membres de la la PAH Montcada s'han desplaçat fins al carrer de la Conca per donar suport a les famílies afectades
Dani Font

Avui, 2 de desembre, estaven programats dos desnonaments al carrer de la Conca en dos immobles propietat del BBVA, si bé un dels pisos és propietat de Divarian –immobiliària del banc. Des de Serveis Socials ja van conèixer ahir que el que estava programat per a les 9h quedava suspès fins a l’1 de març. Es tracta del pis propietat de Divarian on viu una dona en situació de vulnerabilitat amb un fill menor discapacitat a qui fa 15 dies ja s’havia intentat desallotjar, però que l’Ajuntament i la PAH Montcada van aconseguir aturar. En total porta ja sis intents de desnonament aturats.

“Intentarem que sigui directament la Generalitat qui pagui el lloguer a Divarian mitjançant el programa Reallotgem de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, però sabem que és difícil perquè a hores d’ara el programa està parat”, ha explicat la regidora d’Habitatge, Jessica Segovia (ECP), qui s’ha desplaçat fins al carrer de la Conca.

Intentarem que sigui directament la Generalitat qui pagui el lloguer a Divarian mitjançant el programa Reallotgem, Jessica Segovia

El segon dels pisos, on viu una família amb 4 criatures tenia previst el desallotjament a les 12h, però un cop mes l’actuació de la PAH Montcada i de l’Ajuntament han frenat el desnonament durant 15 dies, un marge de temps perquè Serveis Socials trobi un allotjament alternatiu. “Em vaig assabentar ahir a la nit mateix” ha indicat l’edil, qui assenyala que és el quart intent de desnonament d’aquesta família que té la Taula d’Emergència aprovada i forma part de les 30 famílies del municipi en llista d’espera a la mesa d’emergència habitacional.

La regidora, a l’esquerra de la imatge, parlant amb la comitiva judicial
Dani Font

“Van començar pagant el lloguer, però el propietari no pagava el pis i el banc va decidir expulsar-los i no els vol concedir el lloguer social tot i que està obligat a fer-ho per llei”, ha afirmat Segovia. La regidora, a més, ha afegit que els ingressos d’aquesta família se situen per sota de l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) fixat per la Generalitat en 569,12 euros, un indicador que serveix per valorar la situació de necessitat per a poder tenir dret o accés a les prestacions.

Deixa un comentari