Millo es compromet a intervenir en favor de Montcada davant del Ministeri de Foment

El delegat del govern a Catalunya es reuneix amb una representació municipal encapçalada per l’alcaldessa, Laura Campos, i integrada pel president de l’Àrea Territorial, la portaveu del PP i tres membres de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total

El delegat del govern de l’Estat a Catalunya, Enric Millo, s’ha compromès amb una representació municipal encapçalada per l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), a propiciar una trobada amb els responsables de Foment i d’Adif per reprendre les negociacions sobre el soterrament de l’R2 al seu pas pel nucli urbà montcadenc. Millo pretén ajudar a desbloquejar la manca de comunicació del Ministeri amb l’administració local des que Íñigo de la Serna va ser triat nou titular del departament, el passat mes de novembre.

En la trobada mantinguda ahir amb Campos, el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), la portaveu municipal del PP, Eva García, i tres representants de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST), el delegat del govern a Catalunya també es va comprometre a mediar davant del ministre perquè es reprengui la proposta de conveni pactada amb el consistori per la seva predecessora, Ana Pastor, el passat mes de maig. L’acord recull incloure una partida per al soterrament de l’R2 als pressupostos de l’Estat del 2017 i actuacions de millora dels passos a nivell que hi ha al municipi. "Esperem que els compromisos de Millo es materialitzin el més aviat possible i aquesta mateixa setmana tinguem alguna resposta del Ministeri perquè, de moment, no em vist els efectes de l'operació del diàleg posada en marxa des del govern central amb Catalunya, contràriament fa mesos que el que hi ha és un monòleg per part nostra sense cap interlocutor a l'altra banda" ha dit l'alcaldessa després de valorar positivament la trobada. El president de l'Àrea Territorial, per la seva banda, ha explicat que el missatge traslladat al delegat va ser que Montcada ha fet els deures i que qui no ha complert ha estat l'Estat:  "Li hem recordat que al maig vam enviar un esborrany de conveni al Ministeri i que hem demanat amb insistència reunir-nos amb el nou ministre sense haver rebut fins al moment cap resposta".

Els representants de l’Ajuntament i la Plataforma van aprofitar la trobada amb Millo per convidar-lo a l’acte que es farà al mes de març en record a les víctimes del tren. El delegat es va comprometre a ser present si la seva agenda li ho permet i també va expressar la voluntat de fer en breu una visita al municipi.

L’actitud proactiva del delegat a les demandes locals ha estat valorada positivament per la Plataforma. “Des de la prudència que ens dona l’experiència, sortim de la reunió amb un cert optimisme”, ha dit el portaveu del col·lectiu, Ramon Bueno tot afegint que “els compromisos adquirits per Millo no modifiquen, però, en absolut, el nostre pla de treball; seguirem mobilitzant-nos i fent les accions reivindicatives que calgui”. Després de la trobada propiciada ahir pel delegat, l'Ajuntament i la PTJST han acordat, això sí, desconvocar la protesta prevista divendres davant de la Delegació del Govern a Catalunya, amb participació de regidors i exregidors.

 

Properes accions

Aquest matí la taula de treball pel soterrament integrada per representants del govern local, els portaveus de tots els grups municipals i la Plataforma han aprovat les accions que es faran al mes de març en el marc de les terceres jornades pel soterrament. El dia 7 tindrà lloc el lliurament del concurs de premis de dibuix infantil ‘Les vies del tren a Montcada i Reixac’ (Auditori, 19h) i, a continuació, el govern presentarà un estudi fet per Barcelona Regional (BR) i Barcelona Sagrera Alta Velocitat (BSAV) segons el qual el procés constructiu de les obres del soterrament i, per tant, el temps d’actuació i el cost econòmic es pot reduir a la meitat respecte la previsió de 400 milions d’euros feta pel Ministeri de Foment.

El 9 de març es farà per quart any consecutiu l’homenatge a les víctimes del tren (18.30h) davant del monòlit commemoratiu que hi ha a la cruïlla del soterrament, al costat del pas a nivell del carrer Bogatell.

Al marge de l’agenda prevista al mes de març, la Plataforma preveu organitzar un desplaçament a Madrid el dia en què entri a debat al Congrés la Proposició No de Llei que tots els grups municipals s’han compromès a impulsar a través de representants dels seus partits a la cambra perquè es doti una partida per al projecte als pressupostos generals.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari