Montcada commemora el 25N amb diverses accions reivindicatives al carrer

L’acte central es farà a la plaça de l’Església (18.30h), amb la lectura d’un manifest i una performance en record de les dones assassinades aquest any

Els vestits de dones penjats a l'espai públic són un homenatge a les dones assassinades aquest any per violències de gènere
Grup de Dones de Can Cuiàs
25/11/2022 08:00
Actualització:
25/11/2022 20:00

Montcada i Reixac commemora aquest divendres el Dia internacional contra les violències masclistes amb diverses iniciatives reivindicatives al carrer. El grup de dones de Can Cuiàs convoca una concentració davant del centre cívic del barri a les 17.30h, on es llegirà un manifest i també es durà a terme una acció contra els feminicidis que consistirà a penjar vestits de dones a l’espai públic en record de les dones assassinades a mans de les seves parelles o exparelles.

Aquest dijous el Ple de l’Ajuntament ha llegit una lectura conjunta del manifest que s’ha redactat per a l’efemèride:

Concentració a la plaça de l’Església

A les 18.30h, la celebració de l’efemèride es traslladarà a la plaça de l’Església, amb una concentració organitzada pel Consell de dones i l’Ajuntament. L’acte començarà amb la benvinguda de la regidora d’Igualtats, Feminismes i LGTBI, Jessica Segovia (ECP), i una performance que inclou l’homenatge a les víctimes mortals d’aquest any per violència de gènere.

També es farà la lectura d’un manifest elaborat pels grups de dones de la ciutat i es tancarà la campanya ‘Diposita aquí el teu masclisme’, impulsada per l’Institut Català de les Dones amb el suport dels ajuntaments. La iniciativa s’ha dut a terme durant aquests dies al municipi i ha consistit a fer visible a les papereres públiques i dels comerços locals aquest lema amb l’adhesió d’unes enganxines. Divendres, hi haurà una paperera gegant a la plaça de l’Església per convidar les persones assistents a llançar les experiències masclistes viscudes i escriure missatges per aconseguir una societat igualitària entre dones i homes.

L’Ajuntament s’ha adherit a la campanya ‘Diposita aquí el teu masclisme’
Mario Azañedo
Etiquetes:

Deixa un comentari