Vestits Vermells dona veu a les 16 dones assassinades aquest estiu

El col·lectiu reprèn la campanya de denúncia de la violència masclista i posa en valor la xarxa creada per lluitar contra aquesta xacra social

La primera concentració de VV després de l'estiu va congregar una cinquantena de persones a la plaça de l'Església
Fotos: Laura Grau

Que està fallant? Cal incidir en l’educació, reformar els protocols, invertir més en igualtat?’ Aquestes són algunes de les preguntes que va llençar el col·lectiu Vestits Vermells (VV) a la concentració que va organitzar ahir la tarda a la plaça de l’Església per denunciar els 16 feminicidis que s’han registrat a l’estat espanyol des de final de juliol i durant l’agost. Activistes de VV van llegir poemes i reflexions per recordar cadascuna de les víctimes de violència masclista, representades per 16 vestits vermells penjats a la tanca de la plaça, conformant un mural esfereïdor del degoteig de dones assassinades per les seves parelles o exparelles.

Dèlia García, durant la lectura del discurs per denunciar el degoteig macabre de víctimes de la violència masclista

Tots aquests vestits ja són visibles a diferents punts de Montcada gràcies a 16 dones adherides a la campanya a títol particular, que els han penjat als balcons i finestres de casa seva, contribuint així a visibilitzar aquesta xacra social. El dia d’avui, ja són 66 els vestits vermells distribuïts per tot el municipi des que va arrencar el moviment, el passat 22 d’abril.

Aquest era un dels objectius que ens havíem marcat des de l’inici, crear una gran xarxa vermella per unir-nos entorn d’una mateixa causa: la denúncia de les violències de gènere

Dèlia García

Durant aquests mesos, la iniciativa ha aconseguit implicar una seixantena de grups, partits polítics i entitats, així com persones a títol individual. “Aquest era un dels objectius que ens havíem marcat des de l’inici, crear una gran xarxa vermella per unir-nos entorn d’una mateixa causa: la denúncia de les violències de gènere”, va dir la portaveu de VV, Delia García, qui va apel·lar a la responsabilitat de la ciutadania a l’hora de fer costat a les víctimes. “No podem tapar-nos les oïdes ni tancar els ulls”, va concloure després del minut de silenci.

Lectura d’un poema per recordar una de les dones assassinades

Amb aquesta acció, VV reprèn les penjades de vestits vermells i la preparació dels actes del Dia Mundial contra la Violència de Gènere, que se celebra el 25 de novembre. L’acte d’ahir va comptar amb la presència de l’alcalde de Montcada, Bartolo Egea (PSC), i altres regidors del govern, així com representants d’En Comú Podem i ERC, dos dels grups en l’oposició.

Dones de VV van donar veu a les 16 darreres víctimes de la violència de gènere

Deixa un comentari