Montcada s’omple de vestits vermells per visibilitzar els 27 feminicidis registrats des del gener

La UB MiR, una de les 40 entitats adherides a la campanya, penja el primer vestit a la seva seu

Jugadores de l'equip sènior femení de la UB MiR, amb un obsequi de la campanya VV
Fotos: Laura Grau
Un dels vestits vermells s'ha penjat davant de l'esgésia de Sant Pere, a Reixac

Aquesta setmana es poden contemplar a diferents punts de Montcada i Reixac, penjats en elements del mobiliari urbà, 27 vestits vermells. Aquesta és la xifra de les dones que han estat assassinades a l’estat espanyol des de principi de gener fins al 22 d’abril, dia en què es va presentar aquesta campanya destinada a visibilitzar la violència de gènere. Fins ara, ja són una quarantena les entitats i associacions que s’han adherit a la iniciativa que impulsa el col·lectiu Vestits Vermells.

Carles Vilalta, amb Dèlia García, l’alcaldessa Laura Campos, la regidora Jessica Segovia i les jugadores locals

La UB MiR, una de les entitats que hi participa, va penjar ahir la tarda a les seves oficines el vestit que recorda María Encarnación Galán, una dona de 81 anys, que va ser assassinada a Àvila el passat 25 d’abril pel seu marit Vicente, de 82. L’acte va comptar amb la participació de les jugadores de l’equip sènior femení, minuts abans de disputar el partit contra un equip de Terrassa, que també s’hi va afegir.

La lluita contra la violència de gènere és cosa de tots

Dèlia García

El president del club de bàsquet, Carles Vilalta, va condemnar la violència masclista i va aplaudir la iniciativa del col·lectiu Vestits Vermells “que ens fa ser més conscients de la gravetat d’aquesta xacra social i la xifra escandalosa de dones mortes”. La portaveu de VV, Dèlia García, va animar altres entitats i particulars a sumar-se a la campanya “perquè la lluita contra la violència de gènere és cosa de tots”. Per afegir-s’hi, només cal enviar un missatge al correu [email protected]. La propera entitat a penjar un vestit serà Montcada Solidària, aquest dijous, als voltants del complex Montcada Aqua.

Carles Vilalta, amb representants del col·lectiu Vestits Vermells

La campanya, inspirada en el moviment Red Dress Day sorgit al Canadà al 2010, acabarà el 25 de novembre, Dia Mundial contra les violències masclistes, amb una manifestació i la recollida de tots els vestits que s’hagin penjat a la ciutat durant aquests mesos.

Deixa un comentari