El Ple aprova la compatibilitat del coordinador general de l’Ajuntament amb la feina d’advocat

ECP i ERC voten en contra entenent que la responsabilitat del càrrec exigeix una dedicació exclusiva

El Ple municipal ha autoritzat el coordinador general de l’Ajuntament, càrrec que ha recuperat l’actual govern –PSC, Vivim i PP–, a comptabilitzar la seva jornada laboral amb una segona activitat privada com a advocat, en horari de tarda i amb dedicació parcial de 15 hores. Tot i que la sol·licitud s’ajusta a la legalitat i compleix amb els requisits exigits, com va assenyalar la presidenta de l’Àrea Econòmica i Recursos Humans, Nani López (PSC), els grups majoritaris de l’oposició –ECP i ERC– van votar en contra del punt. Ambdós partits van coincidir a dir que la responsabilitat que implica la coordinació de totes les àrees d’un Ajuntament com el de Montcada i Reixac, que gestiona més de 400 treballadors i més de 45 milions d’euros de pressupost, exigeix una dedicació exclusiva que va més enllà de la jornada estricta.

És prou bo com per fer les dues coses i negar-li la compatibilitat seria discriminatori i il·legal

Nani López, presidenta de l’Àrea Econòmica i Recursos Humans

“Ens amoïna que una persona que ha vingut a assumir aquest càrrec i que també ha de liderar l’Oficina del Soterrament no tingui el municipi al cap les 24 hores del dia, que és el que hauria de ser”, va manifestar la líder dels comuns, Laura Campos.

Ens amoïna que una persona que ha vingut a assumir aquest càrrec no tingui el municipi al cap les 24 hores del dia

Laura Campos, portaveu ECP

En la mateixa línia, Gerard Garrido (ERC), va qualificar d’estranya la sol·licitud de compatibilitat tenint compte el sou de 96.000 euros bruts estipulat per al coordinador. “Sense posar en dubte la seva feina i capacitat, creiem que la implicació ha d’anar més enllà del 100% i que s’ha de deixar la pell pel municipi”, va dir l’edil.

Sense posar en dubte la seva feina i capacitat, creiem que la implicació ha d’anar més enllà del 100%

Gerard Garrido, regidor d’ERC

López va respondre als principals grups de l’oposició dient que es tracta d’un funcionari de carrera plenament capacitat per desenvolupar les dues activitats, la pública i la privada, com ja ho feia amb anterioritat a l’Ajuntament on treballava. “És prou bo com per fer les dues coses i negar-li la compatibilitat seria discriminatori i il·legal”. L’edil també va afegir que les peticions de compatibilitat presentades en mandats anteriors pel altres treballadors sempre van ser acceptades.

Una resposta a “El Ple aprova la compatibilitat del coordinador general de l’Ajuntament amb la feina d’advocat”

  1. buenas tardes una verdadera verguenza por parte del regidor de cultura con su mala educación hacia la oposición,vacío de contenido al gerente general se lleva 96.000 euros al año para que lo tenga que compartir con su trabajo de abogado de pena como nos sale la hora por mucho que digan que es una eminencia,al de vox decirle que para lo que hace como si se queda en casa ,pedir coherencia al equipo de gobierno pues no hay temas que tocar los desahucios.el paro ,las urgencias del CAP ,lo que trajo erc lo de nuevo hospital la carretera 150,etc yo no los voto pero cada pleno veo que son gente muy bien preparada que se parten el cobre por la ciudad igual que podem argumentando preguntas que interesan a la ciudad espero sr.alcalde que tome nota no lo pillen más con el carrito del helado se equivocó a la hora de elegir pareja de baile ,el regidor del PP no sabía que somos los terceros en paro en la ciudad ,el de vivim no tiene na que decir sobre los desahucios que en el mes de diciembre fue una familia con un niño pequeño y otro que venía en camino a la calle hay que estar al pie del cañón para intentar para los desahucios como anterior mente está bb a la pah y para la federación sa.vecinales de Montcada se pongan las pilas y dar la cara para parar los desahucios no solo centrados en el CAP de Montcada que nos hacen ni puto caso

Deixa un comentari