Via pública, promoció econòmica i seguretat, els tres eixos que vol potenciar el nou govern

L’alcalde presenta el full de ruta a treballar en els primers 100 dies de mandat

L'alcalde, Bartolo Egea, ha presentat el pla d'acció previst en l'inici del mandat acompanyat dels membres de l'executiu
Pilar Abián

Fer un pla de xoc per millorar el manteniment i la neteja de la via pública, crear un Consell Econòmic i Social que treballi per atraure empreses tecnològiques al municipi i potenciar la policia de proximitat són els principals objectius a treballar pel nou govern durant els primers 100 dies de mandat. Així ho ha anunciat aquest matí l’alcalde, el socialista Bartolo Egea, acompanyat dels membres de l’executiu de coalició PSC-Vivimir.

En una compareixença de premsa feta a la llera del Besòs, a l’altura de la Casa de les Aigües, Egea ha enumerat algunes de les accions que es volen articular en els pròxims mesos i per a les quals es treballaran els corresponents plans de viabilitat econòmica –el cost de les intervencions no s’ha concretat.

La ciutadania té la percepció que la via pública estava deixada, amb manca de manteniment i de neteja

Bartolo Egea, alcalde

La ciutadania té la percepció que la via pública estava deixada, amb manca de manteniment i de neteja, per això ens hem proposat asfaltar abans d’acabar l’any tres carrers Masia, Bogatell i mossèn Joaquim Castellví”, ha anunciat l’alcalde. Justament ahir la Junta de Govern va aprovar fer una actuació d’urgència al paviment del carrer Bogatell entre París i Jaume I on hi ha un esvoranc a la calçada. El tram del vial afectat es tancarà al trànsit entre aquest dimecres i fins al dijous 27 i la parada de l’autobús es traslladarà provisionalment a l’avinguda de la Ribera. Segons fonts del govern, aquesta intervenció no treu que en els pròxims mesos el carrer Bogatell s’asfalti completament.

Tram del carrer Bogatell que s’asfaltarà amb caràcter d’urgència

El govern posarà en marxa un pla anomenat ‘Fem dissabte’ consistent a fer quinzenalment una actuació integral de neteja a cada barri

En matèria de neteja, el govern té la intenció de posar en marxa un pla anomenat ‘Fem dissabte’ consistent a fer quinzenalment una actuació integral a cada barri, una mesura que es vol incloure en el plec de condicions del nou contracte del servei que ha de sortir a licitació.

Altres intervencions que l’executiu vol dur a terme per millorar la via pública passen per pintar la passarel·la del pont dels Hermanos i el pont blau de la Font Pudenta; dignificar la rotonda del carrer Bach, a Mas Rampinyo, i remodelar el paviment de la plaça que hi ha davant de l’institut de la Ribera.

Ocupació i seguretat

En l’ambit de la promoció econòmica, l’alcalde ha anunciat que durant els primers 100 dies de mandat es crearà el Consell Econòmic i Social, un nou ens en què es vol que estiguin representats, juntament amb l’administració local, empresaris i sindicats. “Volem establir un nou model de diàleg entre els agents econòmics i socials per fer que el municipi sigui un pol d’atracció per a noves empreses, especialment del sector tecnològic”, ha assenyalat Egea.

Des de la mateixa corporació, l’alcalde també ha dit que els contractes públics que facin l’Ajuntament inclouran més clàusules socials i que apostin per la sostenibilitat.

Finalment, en l’apartat de seguretat, l’alcalde ha posat el focus en potenciar el contacte entre la Policia Local i la ciutadania. “La intenció és recuperar la policia de proximitat, que en el darrer mandat es va anar perdent, i potenciar les xarxes socials del cos com a eina de comunicació amb els veïns”.

Deixa un comentari