Signat l’acord de compromís per la millora de l’Eix Besós

El Consorci destaca el paper clau de la mobilització veïnal per dur a terme el pacte

Moment en que les alcaldies signen el document de compromís. Foto: Premsa Ajuntament

Després de mesos de treball, les alcaldies de Barcelona, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs i Badalona, han signat un document de compromís d’acció conjunta amb la Coordinadora Veïnal Baix Besòs (CVBB) per aconseguir que el tram final del Besòs esdevingui un territori de desenvolupament tecnològic i industrial i deixi de ser el pati de darrere de la metròpoli. En el document, els consistoris es comprometen a elaborar un pla d’acció conjunta i estratègica amb la incorporació de la visió i el moviment associatiu veïnal.

Les alcaldies reunides amb la presència d’associacions veïnals. Premsa Ajuntament.

Avui és un dia molt important per treballar, de forma mancomunada, per fer front a tots aquests reptes de futur com a territori

Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixac

A l’acte de signatura també hi han assistit Antonio Cera, president de FAVMiR, i José Luis Conejero, president de l’AV Can Sant Joan i membre de la Coordinadora Veïnal del Baix Besòs. Aquesta plataforma, amb representants d’entitats de diferents municipis, va començar a treballar el 2020 amb l’objectiu de conscienciar i mobilitzar el veïnat sobre les necessitats d’aquesta zona de l’àrea metropolitana i conformar espais de diàleg estables amb les administracions locals i supramunicipals.

Contingut de l’acord

L’acord entre els Ajuntaments i la Generalitat permetrà dur a terme polítiques de benestar compartides, mitjançant la convergència de recursos. El document es divideix en diferents punts que pretenen establir la delimitació territorial de la zona, dur a terme un acord de governança compartida i constituir compromisos sobre millora mediambiental, del teixit productiu, urbanisme, reducció de la vulnerabilitat social i millora de les polítiques d’habitatge. L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha celebrat que “al Consorci no només ens hem felicitat i hem agraït que altres administracions s’incorporessin, com el cas de la Generalitat i l’AMB, sinó que aquest canvi d’estatuts que s’estan treballant i que es començaran a aprovar ara en els diferents plens, contempla la possibilitat que la figura de la Coordinadora pugui assistir a aquest consell com a ens observador, una cosa que només farà que enriquir i reforçar aquest Consorci“.

Deixa un comentari