Banderoles amb escenes domèstiques per visibilitzar les persones trans i trencar prejudicis

Els cartells, il·lustrats per l’artista Carmela Márquez, es poden veure als fanals del carrer Major i la plaça de l’Església

Els fanals dels carrer Major i la plaça de l’Església acullen aquests dies l’exposició ‘Obre la mirada amb el gènere’, una iniciativa de l’Ajuntament en el marc del programa Octubre Trans amb l’objectiu de visibilitzar les persones trans i trencar prejudicis. La mostra està formada per una vintena de banderoles amb il·lustracions de l’artista Carmela Márquez (Ediciones Caseras) sobre escenes domèstiques, com regar una planta, dibuixar o fer una teulada, que simbolitzen la construcció de la vida. “Creiem que és necessari obrir la mirada binària de la nostra societat perquè ens encasella en els gèneres home i dona”, ha explicat el regidor de Drets LGTBIQ, Albert Carandell (PSC), durant la presentació de la campanya aquest dimarts a la plaça de l’Església.

Creiem que és necessari obrir la mirada binària de la nostra societat perquè ens encasella en els gèneres home i dona

Albert Carandell, regidor de Drets LGTBIQ
Albert Carandell, regidor de Drets LGTBIQ, va presentar la campanya ahir dimarts
Sílvia Alquézar

Carandell ha destacat que aquesta iniciativa pretén traslladar a la ciutadania la idea que les persones trans són iguals que la resta de la població i, alhora, també vol posar de manifest les discriminacions que pateixen per trobar feina o llogar un habitatge a causa dels prejudicis de la societat binària. En el marc d’aquesta campanya, també es mostra la diversitat que existeix en el col·lectiu. A banda dels colors de la bandera trans (rosa, blau i blanc), algunes banderoles inclouen el groc, que representa l’activisme de les persones no-binàries. La mostra visitarà diferents barris del municipi. D’altra banda, la bandera trans està penjada aquests dies al balcó de la Casa de la Vila com una de les accions incloses dins el programa de l’Octubre Trans.

La bandera trans, al balcó de la Casa de la Vila
Sílvia Alquézar

Deixa un comentari