L’Octubre Trans reflexionarà sobre els mites i prejudicis que afecten el col·lectiu

Amb el lema ‘Obre la mirada de gènere’, el programa proposa xerrades, tallers i teatre

Valentina Berr va impartir dos tallers el passat mes d'octubre a Can Cuiàs
Dani Font

Sota el lema “Obre la mirada amb el gènere“, l’Ajuntament organitza tot un seguit de propostes culturals i reivindicatives amb motiu del Dia Internacional per la Despatologització Trans, que es commemora el 22 d’octubre. Durant l’Octubre Trans, el carrer Major lluirà banderoles amb missatges que pretenen visibilitzar les persones trans i trencar mites i prejudicis amb els quals el col·lectiu encara ha de conviure dia a dia.

La primera acció es realitzarà el dia 21 d’octubre a la plaça de l’Església, a les 12.30 h. Hi haurà una conversa en format de podcast amb el títol ‘Trencant mites contra la transfòbia‘, en què participaran l’exfutbolista i activista Valentina Berr, l’il·lustrador Izhan Alcántara i la performer, Clara Pizarro (Flama).

El dia 25, la Biblioteca Elisenda acollirà el taller infantil Drag kids”, presentat per les artistes drag GiGi la Fox i Lady Ixchel. Per aquesta activitat cal inscriure’s a través de l’adreça [email protected]. Caldrà també portar un parell de peces de roba per retallar i pintar-hi a sobre durant l’activitat.

Exposicions

El programa es complementarà amb dues exposicions que presenten referents de l’entorn trans que han lluitat pels seus drets i reconeixement social. Fins al 3 de novembre, la Biblioteca Elisenda acollirà l’exposició ‘NuesTrans Vidas Importan’, d’Izhan Alcántara. La mostra, produïda per l’organització ATA-Sylvia Rivera, ja ha visitat el municipi en diverses ocasions. Del 20 de novembre al 29 de desembre, també es podrà visitar la mostra ‘Alta Tecnología Travesti. ¡Lo trans es Ley!’, de l’artista Rubén Antón, al Centre Cívic Can Cuiàs.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari