La celebració de la fi del Ramadà omple la plaça del Bosc

La festa s’organitzava per primer cop en el marc del projecte comunitari de l’AV Can Sant Joan Cultura i Barri

La festa va incloure un berenar popular amb productes elaborats per membres de la comunitat islàmica
Fotos: Daira Soler
La participació a la festa va ser tot un èxit

L’AV Can Sant Joan, en el marc del projecte comunitari Cultura i barri, va organitzar divendres a la tarda a la plaça del Bosc una festa popular per celebrar la fi del Ramadà. Era la primera vegada que es feia al barri i la convocatòria va ser tot un èxit. Desenes de veïns es van concentrar a l’espai on es van fer tallers de dibuix i de henna per als infants i un berenar amb pastes i menjar elaborats per membres de la comunitat islàmica.

L’organització es va mostrar gratament sorpresa amb la participació del veïnat. “Volem que la gent conegui el nostre missatge i que l’islam el que promou és la pau i el fet de compartir, perquè tots som una unitat”, va explicar Faouzia Zohri en nom de la comunitat islàmica, tot lamentant que hi hagi molts estereotips negatius sobre la seva religió, fruit del desconeixement.

Des de l‘AV Can Sant Joan, Antonio Alcántara ha mostrat la seva satisfacció per la resposta del veïnat i ha aprofitat per reclamar a l’Ajuntament el seu suport. “Per poder continuar fer accions potents com aquesta necessitem que el conveni de gestió comunitària es renovi cada any i estigui inclòs al pressupost municipal i no vinculat a projectes conjunturals com és el Viu la Ribera!”.

La de divendres va ser la segona gran festa organitzada amb motiu de la fi del Ramadà al municipi després que el 6 d’abril a costat de la mesquita, ubicada a Mas Rampinyo, es fes l’Iftar obert també a tot el veïnat.

Deixa un comentari