La Pink Run bat el rècord de participació, amb gairebé 2.000 persones inscrites

La cursa-caminada, organitzada per Sin teta hay paraíso, tindrà lloc aquest diumenge

La Pink Run MiR és un dels actes més multitudinaris del municipi
Arxiu/Laura Grau

La Pink Run MiR, organitzada per l’entitat Sin teta hay paraíso, celebra aquest diumenge la seva sisena edició i, un any més, ha batut el rècord de participació, amb gairebé 2.000 persones inscrites a la cursa-caminada solidària per recaptar fons per a la investigació del càncer de mama. La prova començarà a les 10h i es desenvoluparà per un circuit de 3 km pel Pla d’en Coll, amb l’arribada i la sortida davant del pavelló Miquel Poblet.

Com cada any, hi haurà diferents activitats per amenitzar la matinal solidària com zumba amb Jesús Claramón, Andi Tijant i Ángel Peramos, bachata a càrrec de Montcada Baila, una actuació de ballarins de l’escola Gris Dance, una exhibició de jumps, a més de l’estand de perruqueria on es faran tallades de cabells solidàries i servei de bar amb esmorzars també solidaris amb els establiments Spiritt Coffee i Fruitas Rocamora.

Les samarretes de la cursa es poden recollir el dissabte, de 15 a 19h, a l’àgora de Montcada Aqua. A la cursa del 2022, la Pink Run va recollir 18.000 euros i va comptar amb la participació de 1.700 persones.

Dia Mundial

Aquest dijous se celebra el Dia contra el càncer de mama, que té per objectiu conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç d’aquesta malaltia. A catalunya, el càncer de mama és el tumor més freqüent en les dones catalanes, tant en incidència com en mortalitat.

L’any passat, es van diagnosticar a Catalunya 5.497 casos, que correspon al 30% del total de tumors diagnosticats en dones. La taxa bruta d’incidència a Catalunya és de 138 casos per cada 100.000 dones i, pel que fa a la mortalitat, durant el 2022 van morir per aquesta malaltia un total de 1.091 dones, el 18 % de mort per càncer en dones a Catalunya. En quant a la supervivència de les pacients de càncer de mama als cinc anys del diagnòstic és del 89%.

La detecció precoç permet detectar el càncer de mama en una etapa molt inicial, quan encara no produeix molèsties i la possibilitat de curació és més alta. Per aquest motiu, el Departament de Salut de la Generalitat, d’acord amb les recomanacions de diversos organismes internacionals, convida les dones d’entre 50 i 69 anys a fer-se una mamografia cada 2 anys.

Deixa un comentari