Monitors joves i compromesos

Enguany, n’hi ha 145 treballant a les activitats coordinades per les regidories d’Infància i Joventut i d’Esports

Al voltant de 1.100 infants participa aquest juliol als casals d’estiu que coordinen les regidories d’Esports i Infància i Joventut. Es tracta d’un espai de socialització, de lleure, d’aprenentatge i de gaudi per a la canalla, a més de ser un recurs important per conciliar la vida laboral i familiar.
Una peça clau perquè l’engranatge dels casals sigui un èxit és el personal que treballa de monitor, que té una funció educativa en la formació integral dels nens, a més de tenir cura de la seva seguretat, alimentació i neteja personal.
Enguany, els casals municipals compten amb 145 monitors i vetlladors d’infants amb necessitats especials. La majoria són joves estudiants del municipi que aprofiten l’estiu per guanyar uns diners. Bona part d’aquest jovent té una estreta vinculació amb el teixit associatiu, ja sigui a través d’associacions del lleure o de clubs esportius.

Valoracions

L’AE El Turó és un bon planter de monitors. N’és un exemple el seu president, David Brau, que aquest juliol treballa com a vetllador d’un infant de P3 al casal de l’escola Elvira Cuyàs. “Vull re­­­tornar tot el que vaig aprendre quan era nen i venia al Casal”, assegura Brau, de 19 anys, per a qui “l’educació en el lleure és la millor eina per transformar la societat i formar persones amb esperit lliure i crític”.

L’educació en el lleure és la millor eina per transformar la societat

David Brau

Aquesta opinió també la comparteix Oriol Castiella, de 18 anys, monitor del cau i del Fedac i, aquest juliol, vetllador al casal de joves: “M’encanta ser mo­­­­­nitor perquè de la canalla s’aprèn molt, coneixes molta gent i és una manera de vincular-se amb el territori”.

M’encanta ser mo­­­­­nitor perquè de la canalla s’aprèn molt, coneixes molta gent i és una manera de vincular-se amb el territori

Oriol Castiella

Per a Fenda Drame, directora del Casal de l’Elvira Cuyàs, aquest any és especial perquè és la primera vegada que s’encarrega de la coordinació. “Quan treballes en un lloc que coneixes i t’estimes, tot surt millor”, comenta Drame, que compagina aquesta feina amb la d’actriu. “Espero que sigui el millor casal de les seves vides, amb aquesta intenció ho preparem”, destaca Drame.

Quan treballes en un lloc que coneixes i t’estimes, tot surt millor

Fenda Drame

Laura Martínez, de 24 anys, ve del vessant esportiu, ja que dirigeix el Club de Gimnàstica rítmica La Unió: “El lleure és una sortida laboral poc reconeguda i valorada”, lamenta la jove, qui reconeix que “al final del dia acabes esgotat, però paga la pena perquè els infants són molt agraïts”.

El lleure és una sortida laboral poc reconeguda i valorada

Laura Martínez

Óscar Urbaneja, de 22 anys, monitor del Casal Esportiu, ha destacat que “intentem transmetre valors com la companyonia, la confiança i la solidaritat”.

Intentem transmetre valors com la companyonia, la confiança i la solidaritat

Óscar Urbaneja

Deixa un comentari