Un total de 90 persones participen en la campanya de donació de sang

Les extraccions es van realitzar dimecres a la Casa de la Vila

La Sala Institucional ha acollit la unitat mòbil del Banc de Sang
Laia Jubany

Els ciutadans de Montcada i Reixac han respost positivament a la darrera campanya del Banc de Sang i Teixits al municipi, que es va realitzar aquest dimecres a la Sala Institucional de la Casa de la Vila. En total, han participat 90 persones, de les quals van poder donar sang 82, superant les 70 que estaven previstes abans de començar les donacions.

Algunes persones, tot i voler, no han pogut donar per haver viatjat o estar en infrapès

Susana Llorens

“En estar de vacances ens hem trobat amb algunes persones que, tot i voler, no han pogut donar per haver viatjat a alguns destins determinats o estar en infrapès“, explica Susana Llorens, infermera del Banc de Sang. Poden ser donants de sang les persones d’entre 18 i 70 anys, amb un pes superior als 50 quilos i un bon estat de salut, entre altres consideracions que s’avaluen pels infermers abans de la mateixa donació.

Des de petita he vist els meus pares donar

Gal·la Díaz, veïna de Terra Nostra

Dels 82 donants, 4 ho van fer dimecres per primer cop. “He vingut avui perquè des de petita he vist els meus pares donar”, comenta Gal·la Díaz, de dinou anys, donant per primer cop. L’extracció és de mig litre de sang i té una durada d’entre 5 i 10 minuts.

Deixa un comentari