Reivindicacions contra les retallades i en defensa del model lingüístic català

Arrenca el nou curs sense la sisena hora i amb aules provisionals al Montserrat Miró

Els professors del Reixac, amb samarretes reivindicatives
El Pla Educatiu d'Entorn és un nou projecte per millorar l'educació al municipi
La FAMPA ha promogut pancartes a les escoles

Al voltant de 4.600 alumnes -3.277 de primària i 1.338 de secundària- han començat aquest 12 de setembre les classes al municipi en un curs en què no hi ha sisena hora als centres públics –a excepció d’El Viver- i l’hora de sortida s’avança a les 16.30h. Les retallades econòmiques adoptades pel Departament d’Ensenyament també afecten les quotes de les escoles bressol públiques i la construcció del nou INS Montserrat Miró. Les obres de l’edifici, que havien de començar en aquestes dates al solar de les pistes d’atletisme, han quedat ajornades fins a que canviï la situació pressupostària; mentrestant, per encabir els alumnes, la Generalitat ha instal·lat un mòdul provisional al pati de l’equipament dotat amb dues aules i lavabos.

Quant a les escoles bressol públiques, encara no se sap quin serà el cost afegit que hauran d’assumir les famílies, ja que l’Ajuntament no ha rebut oficialment la informació. Fonts extraoficials assenyalen que Ensenyament reduirà en un 11% les subvencions que atorga per cada plaça.

Per expressar la seva disconformitat amb les retallades en educació, la Federació d’AMPA (FAMPA) de Montcada i Reixac ha promogut una pancarta unitària que avui es pot veure penjada a diferents centres públics del municipi.

Des de l’Ajuntament, la regidora d’Educació, Ana Rivas (PSC), s’ha afegit a les demandes de la FAMPA. “Començem el curs amb una sensació de pèrdua de qualitat en l’educació”, ha reconegut l’edil. Professors de primària d’alguns centres, com ara el Reixac i l’Elvira Cuyàs, vesteixen avui samarretes reivindicatives contra les retallades i en defensa del model català d’immersió lingüística. També l’alcaldessa, M. Elena Pérez (PSC), es va referir ahir a l’educació en el seu parlament amb motiu de la Diada criticant la davallada dels recursos econòmics que s’hi destinen i reclamant que es mantingui el català com a llengua vehicular.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari