Suma’t MiR vol visibilitzar i millorar la realitat dels infants neurodivergents

Creada per un grup de mares, la nova entitat ha fet la seva presentació oficial a La Unió de Mas Rampinyo

Foto de tots els assistents a la presentació de Suma't, amb el pastís de celebració
Fotos: Laura Grau

“Allà on no arriben les administracions, les mares amb fills neurodivergents ens organitzem i lluitem perquè puguin ser lliures i tenir el seu espai a la societat”, va dir Cristina del Valle, presidenta de l’associació Suma’t MiR, a l’acte de presentació que es va fer el passat dissabte a La Unió de Mas Rampinyo, amb l’assistència d’una setantena de persones.

Allà on no arriben les administracions, les mares amb fills neurodivergents ens organitzem i lluitem perquè puguin ser lliures

Cristina del Valle, president de Suma’t MiR

L’entitat va néixer a principi d’any a partir de l’organització de la cursa per la diversitat, a l’empara de la Fampa, que va aconseguir recaptar 6.000 euros. Aquesta quantitat s’ha destinat als serveis d’atenció a les necessitats educatives especials (NEE) de les escoles de primària del municipi. A més de recaptar fons, el col·lectiu vol treballar per divulgar “que no tots estem dintre dels mateixos paràmetres i que som una societat on conviuen persones amb capacitats diverses”, va senyalar Cristina Cano, membre de la junta, qui va reclamar la implicació de les administracions perquè els infants amb diversitat funcional rebin el suport necessari durant l’etapa educativa.

La presidenta de Suma’t MiR i altres membres de la junta, amb l’alcalde Bartolo Egea, durant la presentació

Volem divulgar que no tots estem dintre dels mateixos paràmetres i que som una societat on conviuen persones amb capacitats diverses

Cristina Cano, tresorera de Suma’t MiR

Del Valle, amb un lleuger grau d’autisme, va explicar en primera persona el calvari que va passar durant la infantesa i l’adolescència en sentir-se diferent de la resta de persones, situació que la va abocar a plantejar-se el suïcidi quan tenia 14 anys. No va ser fins als 42 anys, que va tenir el diagnòstic de TEA, que comparteix amb el seu fill. “Ara disposem de molta més informació que abans i, per tant, no podem permetre que això li passi a ningú més”, va afegir la presidenta de l’entitat.

L’alcalde de Montcada i Reixac, Bartolo Egea, va felicitar l’entitat per “la seva feina encomiable” i va mostrar la voluntat de col·laborar en totes les iniciatives “que permetin millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional“. L’acte va acabar amb una foto de família amb un gran pastís de celebració i l’actuació del grup local Los Confina2.

Deixa un comentari