Un total de 115 alumnes s’examina de les Proves d’Accés a la Universitat

Les proves s’allargaran fins divendres i els resultats es faran públics el 22 de juny

Es preveu que la selectivitat d'aquest any sigui l'última amb l'actual model
Betevé

Un total de 115 alumnes dels quatre instituts de Montcada i Reixac s’examinen entre aquest dimecres i divendres de les Proves d’Accés a la Universitat, una xifra inferior respecte a l’any passat quan es van presentar prop de 140 estudiants. La selectivitat es divideix en dues fases: la general, que és obligatòria i consta de cinc exàmens, i l’específica, que és voluntària i serveix per apujar nota.

A la general, els aspirants a entrar a la universitat han de passar les proves de quatre matèries comunes (llengua catalana i literatura, llengua castellana i literatura, llengua estrangera i història) i d’una assignatura a escollir entre les matèries comunes d’opció del batxillerat (fonaments de les arts, llatí, matemàtiques i matemàtiques aplicades a les ciències socials).

A la part específica, es poden examinar de fins a tres assignatures a triar entre 22 matèries. Les dues millors notes que treguin, un cop ponderades, servirà per calcular la nota d’admissió, que pot arribar fins als 14 punts. La nota de la fase general de les PAU té una validesa indefinida, mentre que la de la fase específica caduca al cap de dos anys.

Els alumnes que tinguin una nota mitjana de 5 entre la qualificació de batxillerat i la de fase general de les proves hauran superat les PAU i, per tant, tindran nota d’accés a la universitat. La nota de batxillerat compta un 60% i la de la fase general, un 40%, sempre que l’estudiant hagi tingut un mínim de 4 a la mitjana dels cinc exàmens de la fase general. Els resultats dels exàmens es faran públics per als estudiants el 22 de juny.

Deixa un comentari