L’Ajuntament inicia el procés d’expropiació d’un habitatge amb amenaça de ruïna

L’immoble, ubicat a la muntanyeta de Can Sant Joan, es troba en una parcel·la tipificada com a zona verda on hi ha altres construccions a expropiar

Vista de la Muntanyeta de Can Sant Joan des del barri de la Ribera
Pilar Abián
2/11/2022 14:10
Actualització:
28/10/2022 11:00

El govern municipal –ECP i ERC– té previst expropiar a curt termini un total de vuit habitages que no reuneixen les mínimes condicions d’habitabilitat. La primera de les expropiacions a iniciar es va aprovar per unanimitat al Ple d’octubre i afecta una casa amb expedient de ruïna ubicada al carrer Novell de la muntanyeta de Can Sant Joan. Atès que la propietat no té mitjans per afrontar cap intervenció de millora, l’Ajuntament vol acordar amb ella una solució que inclogui el reallotjament dels residents.

No podem permetre que hi hagi al nostre municipi habitatges on no es pugui viure de forma digna i ens veiem en l’obligació d’actuar per evitar que passi una desgràcia”, va explicar al Ple el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC). A la mateixa parcel·la on es troba l’habitatge del carrer Novell n’hi ha d’altres que també seran expropiats. És un terreny que, d’acord amb el planejament, està tipificat com a zona verda, així que l’objectiu és destinar-lo a fer un parc”, va afegir l’edil.

Afrontar la problemàtica dels infrahabitatges és un dels propòsits de l’executiu local, que ha creat una comissió transversal integrada per Serveis Socials, Medi Natural, Habitatge i Urbanisme encarregada d’estudiar cada cas de forma individualitzada.

Mireu aquest punt del Ple al següent enllaç.

Deixa un comentari