Es reactiva la comissió pública contra el barraquisme a l’eix Besòs

El delegat del Govern a Barcelona ha avançat a una delegació municipal que, un cop finalitzada la diagnosi, s’ha d’establir un pla d’acció entre les administracions per acabar amb l’infrahabitatge al parc fluvial

L'alcalde, Bartolo Egea, i diversos regidors de govern s'han reunit amb el delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs
Premsa Ajuntament

Un cop realitzada la diagnosi de la situació de l’infrahabitatge a la llera del Besòs, que recull totes les dades dels àmbits social, jurídic, mediambiental i de seguretat, ara s’ha d’establir un pla d’acció que han de realitzar les diverses administracions incloses en la comissió de seguiment per erradicar el barraquisme a Montcada i Reixac. Els objectius d’aquest document hauran de donar resposta per tal de remodelar la llera, donar solució a l’habitatge, gestionar la vulnerabilitat, respectar la biodiversitat i l’entorn mediambiental.

Una delegació política-tècnica de l’Ajuntament, encapçalada per l’alcalde, Bartolo Egea,el president de l’Àrea Territorial, Andreu Iruela, el president de l’Àrea Social, Rafa Ruiz, la regidora de Serveis Municipals i Espai Públic, Dámaris Sánchez i la regidora d’Habitatge, Anabel Moreno, s’ha reunit aquest dimecres amb el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs. Borràs ha explicat a l’alcalde montcadenc que al setembre està prevista una reunió del plenari de la comissió per dissenyar el pla d’acció, que ha de marcar les futures actuacions per intervenir en aquestes zones on es concentra població vulnerable en habitatges inadequats.

Durant aquesta represa del contacte, s’ha fet un repàs a totes les actuacions fetes des que es va crear la Comissió del barraquisme el maig del 2022. Aquest grup de treball està integrat per l’Ajuntament de Montcada i Reixac, diferents departaments de la Generalitat de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i el Consorci del Besòs.

Deixa un comentari