L’Ajuntament demana celeritat per solucionar el barraquisme a la llera del Besòs

La Comissió tècnica ha acordat sol·licitar al Consorci del Besòs que encarregui un pla d’acció

Sessió plenària de la comissió tècnica del barraquisme a la llera del riu Besòs La comissió tècnica de gestió del barraquisme a la llera del riu Besòs s'ha reunit aquest dilluns, 27 de novembre, a la seu del Consorci del Besòs (Sant Adrià del Besòs). La sessió plenària ha acordat demanar al Consorci que encarregui la redacció del Pla de gestió que determini les actuacions que cal fer a la zona. El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs, ha presidit la reunió acompanyat per l'alcalde de Montcada i Reixac, Bartolomé Egea, i la gerent del Consorci del Besòs, Carme Ribas. La sessió ha comptat amb la participació de membres del govern municipal i de personal tècnic de l'Ajuntament de Montcada i Reixac, tècnics del Consorci del Besòs, agents del cos de Mossos d'Esquadra i representants dels serveis territorials de la
Premsa Ajuntament

L’Ajuntament ha exigit més celeritat en els terminis per trobar una solució ràpida i definitiva a la problemàtica del barraquisme a la llera del Besòs. Així ho va traslladar el passat dilluns la delegació municipal, encapçalada per l’alcalde, Bartolo Egea (PSC), a la Comissió tècnica de gestió del barraquisme a la llera del riu Besòs, on participen totes les administracions implicades.

La sessió plenària va acordar demanar al Consorci del Besòs que encarregui la redacció d’un pla de gestió per determinar quines accions cal dur a terme a la zona. Durant la reunió també es va decidir donar suport a l’Ajuntament per vehicular les actuacions urgents que sigui necessari aplicar mentre es redacta el pla, que podria estar enllestit en sis mesos.

Reivindicacions locals

L’alcalde va traslladar a la Comissió la seva preocupació per l’augment de noves construccions d’infrahabitatge a la zona de la pollancreda: “S’ha d’actuar amb rapidesa perquè correm el perill que els resultats de la diagnosi realitzada no reflecteixin la realitat social de la zona quan es comenci a actuar”. A més, la representació montcadenca va criticar la indefinició dels terminis de les accions, la tardança en la convocatòria de la reunió general des de la darrera trobada de la Comissió, el juliol passat, i la falta d’eficàcia de les subcomissions de treball creades. El consistori també va lamentar la manca de finançament de les administracions supramunicipals per tal d’executar les futures actuacions que s’han de preveure en el futur pla d’acció.

S’ha d’actuar amb rapidesa perquè correm el perill que els resultats de la diagnosi realitzada no reflecteixin la realitat social de la zona quan es comenci a actuar

Bartolo Egea, alcalde

El passat 3 de novembre un incendi va obligar a desallotjar una trentena de persones. “La situació és insostenible i el consistori no té recursos econòmics ni personal per erradicar el barraquisme i reallotjar les persones que hi viuen”, va expressar a la Comissió.

Deixa un comentari