Montcada i Reixac hauria d’invertir 59,1 milions d’euros per millorar el clavegueram

El nou pla director proposa 855 actuacions de millora i de rehabilitació de la xarxa

Un operari d'Agbar fent tasques de neteja als embornals
Premsa Ajuntament

Una nova cartografia de la xarxa de clavegueram i una diagnosi amb 85 actuacions de millora i de rehabilitació a executar durant els pròxims anys. Aquestes són les principals accions que recull el nou pla director del clavegueram presentat ahir al Ple del mes de març, i que substitueix l’anterior document, redactat el 2007.

El total de les actuacions recollides a l’informe tindria un cost de 59,1 milions d’euros. El president de l’Àrea de Serveis, David Zambrana, va reconèixer que el pla vigent estava “obsolet” perquè la xarxa de clavegueram ha crescut amb nous quilòmetres de traçat, i això ha obligat a l’actualització de la cartografia. “Ha arribat el moment de replantejar-se un model de més de 15 anys, per adaptar-lo- a les necessitats actuals, i tenir aquesta nova guia per conèixer l’estat de la xarxa del clavegueram i per executar millores a llarg termini”, va subratllar Zambrana.

Veus crítiques des de l’oposició

La prestació del servei de manteniment de la xarxa de clavegueram està adjudicat a l’empresa Aigües de Barcelona des de setembre de 2010, amb una vigència de 25 anys. Precisament, Agbar ha estat l’empresa que ha fet la diagnosi del nou Pla. El regidor d’ERC a l’oposició, Jordi Sánchez, va titllar el contracte anterior de “desproporcionat” i, tot i que va reconèixer la importància del nou document, va alertar que “tot el coneixement del cicle de l’aigua està en mans d’una empresa privada“, referint-se a una futurible remunicipalització del servei d’aigües. El regidor d’ECP, Juan Carlos de la Torre, va subscriure les paraules de Sánchez. “Ens pla director ens permetrà conèixer el funcionament hídric de la xarxa per prioritzar actuacions i gestionar de la xarxa del futur”, va destacar l’edil, qui va també plantejar que la seva execució condicionarà el volum d’inversió d’inversió municipal.

Deixa un comentari