Una delegació del govern local s’entrevista aquesta tarda amb el ministre de Foment a Madrid

La reunió es produeix arran de l’últim accident mortal a les vies de tren, que va costar la vida a un jove montcadenc de 16 anys

Roda de premsa sobre les III Jornades pel Soterrament, amb representants del govern i la PTJST
Pilar Abián

Representants del Ministeri de Foment i l’Ajuntament es reuniran a Madrid aquest dimecres per reprendre les converses sobre el soterrament de l'R2 al seu pas per Montcada i Reixac, després de l’atropellament mortal d’un jove de 16 anys a les vies del tren a Montcada el passat 21 de febrer. La delegació municipal estarà formada per l'alcaldessa, Laura Campos; el president, Jordi Sánchez, i la coordinadora de l’Àrea Territorial, Marta Bunyesch. La trobada tindrà lloc a les 18h a les dependències del Ministeri de Foment i hi participaran el ministre de Foment, Íñigo de la Serna; el secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, el secretari general d’Infraestructures, Manuel Niño, i el president de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), Juan Bravo.

Abans de viatjar cap a Madrid alcaldessa ha deixat clar el posicionament municipal: “Només acceptarem una solució que passi pel soterrament total de la línia de Portbou al seu pas pel municipi”. Campos es mostra així de taxativa després que el ministre, via telèfon, proposés actuacions de millora de seguretat a la línia, mesures que per llei ja haurien d'estar aplicades. L'edil recorda que el Ple municipal del passat mes d’octubre va aprovar una moció proposada per la Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST) instant Adif a adequar els dos passos a nivell que la línia R2 té als carrers Pasqual i Bogatell, al centre del municipi, a les normatives de seguretat i accessibilitat fixades al 2001 pel propi Ministeri.

 

Terceres jornades pel soterrament

La reunió a Madrid té lloc pocs dies abans de la celebració de les terceres jornades pel soterrament, que tindran lloc el 7 i el 9 de març i que organitzen conjuntament Ajuntament i Plataforma Tracte Just Soterrament Total.
Entre les personalitats que participaran a les jornades hi haurà el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz. Ambdós han confirmat la seva assistència a l'homenatge a les víctimes, que es farà el dia 9 a la Cruïlla del Soterrament, a partir de les 18.30 h. Aquest acte mantindrà la seva estructura tradicional, amb accions carregades de simbolisme en record a les 168 persones que han perdut la vida a data d’avui a les vies del tren al municipi, amb parlaments oficials i la participació d’entitats culturals. “La presència de representants de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona dona encara més força a la nostra reivindicació”, ha manifestat l’alcaldessa. En nom de la Plataforma, el seu portaveu, Ramon Bueno, considera que l’homenatge “ja està plenament consolidat i dignifica les víctimes del tren tal i com es mereixen”.
 
Les activitats del primer dia de les jornades, el 7 de març, es faran a l’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12) i consistiran, en primer lloc, en el lliurament de premis de la segona edició del concurs de dibuix infantil ‘Les vies de tren a Montcada i Reixac’, a les 19 h. Mitja hora més tard, a les 19.30h, Barcelona Regional presentarà un estudi sobre el soterrament de la línia R2 al seu pas pel municipi, que destaca la reducció en un 50% dels costos i també del temps d’execució del projecte. Barcelona Regional ha elaborat aquest estudi a petició de l’Ajuntament. Entre les novetats que planteja, hi ha que les obres es facin en trinxera i no amb tuneladora; dissenyar el túnel a menys profunditat, de manera que la nova estació pugui ser més senzilla i econòmica, i garantir que hi hagi una via mentre durin les obres perquè la circulació no s'hagi d'interrompre.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari