‘Same but not the same’ recrea en fotografies grans obres de la història de la pintura

Una de les autores de l’exposició col·lectiva és la jove montcadenca Berta Barcons

Berta Barcons, flanquejada pel regidor de Cultura, Albert Carandell, i el president de l'Afotmir, Cosme Oriol
Fotos: Laura Grau

‘Same but not the same’, (‘Igual però no ben bé igual’), aquest és el títol de l’exposició col·lectiva que es pot visitar a la Casa de la Vila en el marc del festival PhotoMontcada 2023, que organitza l’Afotmir i l’Ajuntament. La mostra està formada una trentena de fotografies que recreen obres pictòriques que van des del segle XV al XIX i és el resultat del treball final de quatre alumnes del Grau Superior d’il·luminació, captació i tractament d’imatge de l’Escola Tècnica de Cicles Formatius d’Imatge i So (ITES) de Barcelona, entre els quals hi ha la montcadenca Berta Barcons, de 21 anys –la resta d’autors són Joel Pardell, Carla Galiana i Víctor Sánchez. “Vam triar pintures de diferent temàtica amb presència de figures humanes amb l’objectiu de fer-ne una versió fotogràfica, treballant especialment la llum i oferint una estètica actual“, va explicar Barcons, durant la inauguració, que va tenir lloc ahir la tarda en una sala plena.

Berta Barcons, davant d’una de les obres, que es poden visitar a la Casa de la Vila fins al 19 de novembre

Vam triar pintures de diferent temàtica amb l’objectiu de fer-ne una versió fotogràfica, treballant especialment la llum, però amb una estètica actual

Berta Barcons, fotògrafa

Una de les peculiaritats de la mostra és que cada obra va acompanyada d’un codi QR, que permet visualitzar la pintura original al mòbil i comparar-la amb la seva versió fotogràfica, que protagonitzen companys de l’Escola i models professionals. “És un projecte molt original que demostra un gran domini de la tècnica i grans dosis d’imaginació”, va dir el president de l’Afotmir, Cosme Oriol, tot destacant la joventut dels autors. “Necessitem que entri gent jove a la nostra entitat, que precisament avui compleix 36 anys d’existència i, com podeu comprovar, els que vam començar aleshores ja som una miqueta grans”, va afegir Oriol, en to distès. El regidor de Cultura i Patrimoni, Albert Carandell, també va felicitar l’autora per la seva primera exposició i l’Afotmir per la seva trajectòria.

És un projecte molt original que demostra un gran domini de la tècnica i grans dosis d’imaginació

Cosme Oriol, president de l’Afotmir

Altres exposicions

A més d’aquesta mostra, l’Afotmir n’exposa dues més de col·lectives, una de panoràmiques a l’Auditori Municipal i una de temàtica diversa al Kursaal, i la del soci Joan Buxó a la seu de l’entitat, el Centre Cívic Antigues Escoles de Mas Rampinyo.

Una de les panoràmiques que es pot veure a la mostra que acull l’Auditori Municipal (Foto: Pedro Caballero)
Una de les fotografies de la mostra col·lectiva que es pot veure al Kursaal (Foto: Ricard Sancho)
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari