La taxa de la discòrdia es podria haver evitat el 2024

El que haurien d’haver fet era retirar la taxa, estudiar bé el cost real que tindrà el servei i aplicar-la el 2025 amb les corresponents bonificacions

Laura Campos, portaveu municipal d'ECP a Montcada i Reixac

Al Ple extraordinari per a l’aprovació de les ordenances fiscals vam demanar a l’equip de govern que retirés la polèmica taxa de residus perquè no havia fet bé les coses. És cert que la Llei 07/2022 obliga a la ciutadania a assumir el 100% del cost de la gestió del servei, però no obliga a fer les coses malament! Aquesta Llei diu, entre d’altres coses, que la taxa no és obligatòria fins al 2025, que es pot demanar una moratòria i que els ajuntaments tenen la potestat de bonificar perquè qui més residus generi, més pagui. Aquest equip de govern dels despropòsits l’aplicarà el 2024 sense cap necessitat i de forma lineal (tothom pagarà el mateix), sense anar acompanyada d’una bateria de bonificacions.

No hi ha necessitat d’escanyar les butxaques de la ciutadania i els comerços l’any 2024! El que haurien d’haver fet era retirar la taxa, estudiar bé el cost real que tindrà el servei i aplicar-la el 2025 amb les corresponents bonificacions, perquè no perdem de vista que, per la pressió dels comerciants, aquests sí que gaudiran de bonificacions però no la ciutadania ni les famílies. Aquesta és una maniobra amb un clar afany recaptatori per equilibrar el pressupost. Normal que no tinguin diners si pagaran 96.900 € bruts l’any a un coordinador general, més del que cobra que el president del Govern, Pedro Sánchez. Una irresponsabilitat més que pagarà Montcada!

Etiquetes:

Deixa un comentari