‘A Esquerra tenim les bases i el potencial per liderar l’Alcaldia’

Jordi Sánchez, acompanyat d’Oriol Junqueras, es presenta públicament com a candidat d’ERC

Jordi Sánchez es va presentar aquest dijous públicament com a candidat d’ERC a les properes eleccions municipals al costat del president del partit, Oriol Junqueras, en un acte fet a la plaça de l’Església. L’alcaldable, que opta al càrrec per tercera vegada consecutiva, va estar acompanyat dels caps de llista dels republicans d’altres localitats i de militants i simpatitzants. Abans del seu parlament van intervenir dues representants locals del partit. D’una banda, l’actual regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs, qui va parlar en nom de l’experiència, i de l’altra, Laura Tort, qui s’ha incorporat recentment a la formació amb ganes de formar part del futur d’Esquerra.

Borràs va agrair la confiança que Sánchez va dipositar en ella quan al 2019 la va incloure a la llista electoral i va elogiar el candidat a qui va definir com una persona “honesta, noble, lluitadora, preparada i molt implicada amb la política municipal i de país”. Tort també va parlar de l’alcaldable d’ERC en els mateixos termes, destacant especialment la seva capacitat de lideratge i el seu tarannà dialogant i va expressar la seva satisfacció per formar part d’un partit “divers i heterogeni”.

'Som un equip plural, amb gent de diversa, un reflex de la societat a la qual volem representar', va manifestar Sánchez

Tot agraint els elogis personals rebuts, el candidat d’Esquerra va voler deixar clar en l’inici de la seva intervenció que el projecte dels republicans no és individual sinó col·lectiu. “Som un equip plural, amb gent de diversa, un reflex de la societat a la qual volem representar”, va manifestar Sánchez. L’alcaldable va voler aprofitar l’ocasió per fer balanç davant l’audiència de la tasca que el partit ha fet des que va entrar al govern al 2015, amb l'Alcaldia liderada per Iniciativa i els comuns, després de 16 anys de governs sociovergents marcats, va dir, per casos de corrupció i per una mala gestió econòmica que van endeutar les arques municipals. “En aquests dos últims mandats hem sanejat els comptes, hem posat fil a l’agulla per resoldre els dèficits urbanístics que encara hi ha en alguns barris i hem sentat les bases per fer un salt endavant per millorar de la qualitat de vida al nostre municipi així com l’orgull de pertinença”, va assenyalar Sánchez.

Després de parlar del passat, l’alcaldable dels republicans va posar el focus en el futur incidint en l’impacte positiu que tindrà el soterrament de l’R2 per cohesionar el nucli rubà i en la situació estratègica del municipi com a nexe de connexió entre el litoral i els vallesos. “Hem de deixar de ser el pati de darrera de Barcelona i passar a ocupar la nova centralitat metropolitana”, va dir Sánchez. Per aconseguir aquest objectiu el candidat proposa, entre d’altres mesures, atraure noves inversions a la localitat i traslladar la cimentera.

Sánchez es va mostrar convençut que ERC, en el govern des del 2015 com a segona força, pot fer un salt en les properes eleccions atenent al creixement que ha experimentat el partit en els darrers anys. "Tenim les bases i el potencial per liderar l'Alcaldia" va dir, si bé no va parlar de governar en solitari sinó acompanyat d'altres forces, sense anomenar cap formació en concret.

'Necessitem ser democràticament més forts; no és fàcil guanyar als que porten anys governant i a sobre tenen el suport dels poderosos', Oriol Junqueras

Oriol Junqueras també va parlar de les oportunitats de futur que té Montcada i Reixac. “Hem de ser capaços de posar en valor la seva ubicació privilegiada a l’entrada de Barcelona i acabar amb la visió de municipi trinxat cosint els seus barris”, va dir. En clau de partit, el president d’ERC va expressar el seu orgull perquè la formació acolli gent diversa entenent que la República i la independència només es poden assolir des d’un projecte transversal i integrador. “Necessitem ser democràticament més forts; no és fàcil guanyar als que porten anys governant i a sobre tenen el suport dels poderosos, però nosaltres ho podem aconseguir amb el suport de la ciutadania”, va assenyalar Junqueras.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari