L’antiga Nissan podria fabricar components del cotxe elèctric Omoda d’aquí a dos anys

Ho ha anunciat el director del Hub Tech Factory, arran de l’acord entre Chery i EV Motors, nous propietaris de la planta de Zona Franca

Maquinària de l'antiga Nissan a l'interior de les instal·lacions de Pla d'en Coll, ara propietat del Hub Tech Factory
RR

Avui s’ha fet públic que la companyia xinesa Chery i el grup EV Motors –del qual formen part les empreses B Tech, Ebro i Hub Tech Factory– han arribat a un acord per fabricar vehicles elèctrics a la planta de l’antiga Nissan a Zona Franca (Barcelona), on està previst que arrenqui la producció del model Omoda durant el tercer trimestre d’aquest any amb la contractació inicial de 150 extreballadors i amb la intenció d’incrementar progressivament aquesta xifra.

Aquest acord també beneficiarà l’antiga planta de Nissan a Montcada –ara Hub Tech Factory– que, segons fonts de la direcció, podria assumir a mitjà termini la fabricació d’alguns de la marca prèmium de Chery. “En la primera fase, la planta de Zona Franca farà el muntatge dels cotxes, que arribaran semi desmuntats de la Xina; en la segona, el producte arribarà completament desmuntat per peces i, en la tercera fase, algunes d’aquestes peces podrien fabricar-se a la nostra planta”, ha explicat el seu director, Francesc Puig, qui calcula que això podria passar d’aquí a dos anys. Puig ha valorat positivament “el procés de localització de components i el reforçament industrial i financer que suposa per a l’empresa formar part d’aquest acord”.

Aspecte de l’interior de la planta del Hub Tech Factory, antiga Nissan, a Pla d’en Coll

Valoro positivament el procés de localització de components i el reforçament industrial i financer que suposa per a l’empresa formar part d’aquest acord

Actualment, a la planta Hub Tech Factory de Montcada, al polígon del Pla d’en Coll, estan treballant 35 persones en tasques de manteniment provinents de la borsa d’exempleats de Nissan. La resta, 270, als quals se’ls va acabar la prestació d’atur el passat febrer, estan fent cursos de formació remunerats a l’espera que arribin nous projectes industrials. Puig ha assegurat que se segueix treballant per captar nous clients i confia que les negociacions fructifiquin abans de l’octubre vinent, quan la plantilla finalitza la formació.

Chery serà la primera companyia xinesa que tindrà una planta de vehicles elèctrics a Europa. Fins ara ja ha venut 200.000 unitats del model Omoda, 300 de les quals a Espanya, i la previsió és fabricar-ne un milió anuals. L’acord entre Chery i el grup EV Motors se signarà demà a la planta de Zona Franca de Barcelona.

Deixa un comentari