L’Ajuntament simplifica els tràmits per facilitar l’obertura de nous negocis a la localitat

La iniciativa es va presentar ahir en una trobada amb comerciants i emprenedors

D'esquerra a dreta, Gil, Ribera, Cervera i Casado
Premsa Ajuntament

Amb la presentació d’una declaració responsable i pagant la taxa corresponent, es pot obrir un comerç en 24 hores i fins i tot, des de casa. Això és, en resum, el que significa la nova llei de simplificació administrativa vinculada a la posada en marxa de nous negocis. Ahir dilluns, 14 de novembre, l’Ajuntament de Montcada i Reixac va presentar la campanya ‘Obrir un comerç, ara més fàcil’, a la Casa de la Vila, amb l’objectiu d’informar sobre la simplificació de tràmits a les persones interessades a endegar una aventura empresarial i als representants de les associacions de comerciants. “Un poble sense comerç no té vida i des de l’administració local ara tenim l’oportunitat de fer més fàcils les coses, derogant alguns conceptes per facilitar l’obertura de nous negocis”, va explicar la regidora de Comerç, Montserrat Ribera (ERC), qui va indicar que la simplificació administrativa ha estat possible gràcies a la feina de diferents departaments municipals.

Les persones que tinguin una idea de negoci d’activitats considerades innòcues, només necessiten presentar una declaració responsable d’obertura a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament, on l’interessat manifesta que compleix amb la normativa necessària per desenvolupar l’activitat i que disposa d’un certificat per a la seva posada en marxa, signat per un tècnic competent. També cal fer el pagament de la taxa municipal associada a aquest tràmit i el control i verificació de les dades per part de l’Ajuntament es fa a posteriori. Aquests tràmits també es poden fer online, mitjançant el web municipal www.montcada.cat, accedint als tràmits de la Finestreta Única Empresarial (FUE) local. “Es tracta d’un canvi de model cultural; ara, l’administració confia en l’emprenedor, no verifica en inici l’activitat però sí la regula”, va explicar la responsable de projectes estratègics del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, la montcadenca Consol Cervera, convidada a l’acte, qui va indicar que la simplificació administrativa “vol garantir el dret de l’empresari a tenir-ho més fàcil”.

El president de l’Àrea Econòmica i regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Óscar Gil (ICV-EUiA), va apuntar altres accions que recentment ha posat en marxa el consistori per donar suport el teixit empresarial, tot i fer referència a la delicada situació econòmica en què es troba actualment l’Ajuntament. “Hem propociat la instal·lació de fibra òptica a polígons industrials, hem desplegat al FUE local i hem impulsat el treball en xarxa entre els empresaris”, va indicar l’edil. En aquest sentit, el regidor va parlar de la creació el Punt d’Atenció a l’Empresa (PAE), a Promoció Econòmica i Ocupació, un suport a la creació de les noves empreses. Sobre aquest tema, la cap del departament, Luisa Casado, va explicar que, si bé no és obligatori, “és recomanable que abans d’obrir u nou negoci, els emprenedors elaborin un pla de viabilitat, un servei que oferim des del nostre departament, que inclou un acompanyament”. D’altra banda, Casado va explicar que el punt PAE, que es presentarà oficialment en els pròxims mesos, permet tramitar amb una única gestió tots els impresos que ha de complimentar un empresari, de les diverses administracions, a l’hora de començar amb un nou negoci.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari