El govern desmenteix irregularitats en la designació de personal a l’Ajuntament

L’executiu dona resposta a CCOO i ECP per posar en qüestió l’actuació del coordinador general mentre el sindicat es reitera en les seves afirmacions

Façana de l'edifici central de l'Ajuntament
Pilar Abián

El tripartit –PSC, Vivim i PP– ha respost amb un comunicat al contingut dels escrits que el sindicat majoritari a l’Ajuntament, CCOO, i el principal grup de l’oposició, ECP, han fet recentment qüestionant la manera de procedir del coordinador general del consistori en l’àmbit de l’organització i mobilitat de la plantilla. En un missatge adreçat a tots els treballadors a mitjans de mes, CCOO afirmava que aquesta figura “decideix de forma unilateral, i en funció de la persona, la seva mobilitat, nomenaments provisionals i fa designacions a dit; tot plegat, sense utilitzar els procediments legalment previstos” i l’instava a vetllar i respectar, els principis d’objectivitat, mèrit i capacitat, igualtat, publicitat, eficàcia i eficiència, a l’hora de fer la provisió de llocs de treball i la promoció professional.

La denúncia va ser recollida pel grup d’ECP en el seu escrit de grups municipals a l’última edició de La Veu i ha motivat una pregunta d’ERC al Ple de març demanant informació a l’executiu.

Resposta del govern

Per tal de posar fi a la polèmica, el grup de treball del govern municipal sobre recursos humans ha fet un comunicat en què assegura que les informacions difoses no són veraces i que des de l’entrada del nou govern, només s’han fet quatre adscripcions provisionals de personal, les que afecten els quatre coordinadors de cadascuna de les àrees existents, afirmació que acompanya amb un informe de la cap de Recursos Humans que així ho corrobora. L’executiu qualifica de “fal·làcies” les afirmacions de CCOO i d’actuar amb “interessos poc clars”.

Quant a l’escrit de la portaveu del grup municipal d’ECP a La Veu, Laura Campos, el tripartit respon que aquest ha utilitzat una informació sense contrastar per “únicament i exclusivament treure rèdit polític”, el que descriu com una forma de “menyspreu” a les persones que treballen a l’Ajuntament. L’executiu acaba el seu comunicat rebutjant les acusacions rebudes que titlla com a “ofensives” i expressant el seu “compromís ferm amb la legalitat”.

CCOO es reafirma

Poques hores després de fer-se públic el comunicat del govern, CCOO ha tornat a enviar un segon correu electrònic a la plantilla de l’Ajuntament reafirmant-se en el seu primer escrit sobre l’actuació del coordinador general. “Ens arriben informacions que aviat pensa crear nous llocs de feina a mida, per garantir el salari a persones concretes i adaptar-los a les seves característiques personals. Es tracta de llocs nous, a hores d’ara innecessaris, i que passarien per davant d’altres situacions urgents no resoltes, com les substitucions o la creació de llocs de feina molt més importants perquè l’Ajuntament funcioni d’una manera correcta i presti un millor servei a la ciutadania”, assenyala el sindicat.

CCOO recorda a l’executiu l’obligació de complir amb la legalitat i, davant les acusacions de menyspreu a la plantilla, manifesta que “qui la menysté és el mateix govern en no substituir les jubilacions o les baixes de llarga durada i proposant llocs de feina a mida”.

Deixa un comentari