Els precs i preguntes centren un Ple de gener amb pocs punts en l’ordre del dia

ERC i ECP van criticar el tripartit per portar a aprovació una sessió ‘buida de contingut polític’

Els precs i les preguntes dels regidors i de la ciutadania al govern municipal van acaparar el debat del Ple ordinari del mes de gener, que presentava pocs punts en l’ordre del dia. Tant ERC com ECP van criticar el tripartit per una sessió “buida de contingut polític”.

La carrossa ciutadana de l’estel dels Reis d’Orient que, finalment, no va participar en la Cavalcada va generar un agre debat entre l’edil a l’oposició d’ERC, Gerard Garrido, el regidor de Policia Local, David Zambrana (PP), i el de Cultura i Patrimoni, Albert Carandell (PSC). El portaveu republicà va demanar al tripartit per què no es va deixar a la carrossa prendre-hi part com s’havia acordat a principi de desembre i va criticar la falta de coordinació. Zambrana va contestar que no disposava ni d’ITV, ni assegurança, ni llicència per circular i va plantejar per què l’anterior govern havia deixat participar una carrossa que “podia posar en perill la seguretat de la cavalcada”.

La regidora d’ECP, Mar Sampere, va fer un prec a la regidora d’Educació, Anabel Moreno (Vivim) i al tripartit criticant la retallada de l’aportació municipal a les beques menjador i recordant la importància de continuar apostant per polítiques d’ajuda en un municipi castigat per l’alta vulnerabilitat juvenil i infantil.

Oficina del Soterrament

Un altre de les preguntes va ser la que va formular la portaveu d’ECP, Laura Campos, sobre el funcionament de l’Oficina del Soterrament entenent que l’estructura és massa complexa i poc operativa i que no disposa d’un espai físic al qual la ciutadania es pugui adreçar. El president de l’Àrea Territorial, Andreu Iruela (PSC), va contestar que està instal·lada a l’edifici de l’Ajuntament i que atendrà presencialment les consultes ciutadanes.

Altres preguntes

El Pla Local de Joventut, el pressupost participatiu per a joves, el poc ús del català per part dels regidors de govern, la modificació del PGM en el sector Redosa per a la futura construcció de l’hospital Ernest Lluch i el nou espai residencial a la zona i el futur dels blocs Sivis de Terra Nostra van ser també motiu de preocupació per part els regidors de l’oposició.

El Ple Municipal, d’altra banda, es va iniciar amb un minut de silenci en record de les darreres víctimes de violència vicària i masclista en què tota la sala es va aixecar en senyal de respecte, excepte el regidor de Vox, Santiago Hernández. I a continuació, l’alcalde, Bartolo Egea (PSC), va començar la sessió fent esment a l’imminent inici de les obres del soterrament de l’R2, tot celebrant la fita històrica que això representa per al municipi.

Moment en què els regidors i tota la sala van guardar un minut de silenci en record de les víctimes Lluís Maldonado
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari