Predomini del consens en el primer Ple ordinari del nou mandat

La línia continuista de l’executiu en temes d’àmbit social i econòmic afavoreix el suport dels grups que governaven abans

Aquest dijous, primer Ple del nou curs polític
Mario Azañedo

El primer Ple ordinari del mandat, celebrat ahir la tarda, va estar marcat pel consens en la majoria de les qüestions de l’ordre del dia, a diferència de la tensió que va predominar a la sessió extraordinària d’aprovació del nou cartipàs i els salaris dels regidors. La raó principal d’aquest canvi és que bona part dels temes del Ple estaven relacionats amb plans engegats per l’anterior govern, que el nou executiu –format per PSC-Vivim Montcada– aposta per continuar.

Transport adaptat

És el cas del transport adaptat que utilitzen una setantena de persones dependents i discapacitades del municipi. El nou plec de condicions per adjudicar el servei, dotat amb 750.000 euros, incorpora millores com la inclusió d’un acompanyant en els desplaçaments i la reducció dels temps d’espera. L’exregidora de Serveis Socials, Mar Sempere (ECP), va demanar la modificació d’una de les clàusules perquè la nova empresa adjudicatària hagi de prestar el servei, independentment del nombre d’usuaris apuntats. L’executiu va prendre nota d’aquest suggeriment.

Ple Educatiu d’Entorn

Una altra mesura que tindrà continuïtat és el Pla Educatiu d’Entorn (PEE), que ja porta 8 anys de funcionament i que la nova regidora d’Educació, Anabel Moreno, va posar en valor “pels seus bons resultats”. Només Vox va votar en contra del conveni de col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat per desplegar aquest pla. “Entenem que no aborda qüestions acadèmiques i desterra l’espanyol com a element de cohesió social”, va criticar el seu portaveu, Santiago Hernández. L’antiga regidora d’Educació, Jessica Segovia (ECP), va defensar el PEE “com una eina per garantir l’èxit educatiu dels infants i joves i com un factor clau de cohesió social“, acusant l’edil d’ultradreta de no haver-se informat degudament.

Xarxa d’equipaments

També va aconseguir el consens la prestació del servei de gestió i dinamització sociocultural i comunitària de la Xarxa d’Equipaments, dotat amb 800.000 euros, per donar servei als Casal de la Mina, als centres cívics l’Alzina, Can Cuiàs i La Ribera i a l’Hotel d’Entitats. Com a millores, el nou plec incorpora més pressupost per a tallers i personal. “Garantim el servei i l’ampliem, per fomentar l’activitat sociocultural al municipi”, va expressar la regidora de Ciutadania i Participació Ciutadana, Dámaris Sánchez (PSC).

Neteja d’espais rústics

La nova contractació del servei de manteniment d’espais rústics municipals va aconseguir el suport de tots els grups. El contracte té un valor de 280.000 euros i inclou tres nous espais que han passat a mans municipals en els darrers temps: el solar de Vista Rica, la rotonda de la Vallençana i alguns nuclis de la zona 21. Tots els grups també van votar a favor de tres modificacions de crèdit per un import total de 42.000 euros, per dur a terme millores a diferents equipaments municipals.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari