‘Ser alcaldessa ha estat la millor experiència de la meva vida’

Després de vuit anys al càrrec, Laura Campos passarà de liderar l’Alcaldia a liderar l’oposició

L'alcaldessa en funcions, al seu despatx en l'última jornada al càrrec
Pilar Abián

Laura Campos (ECP) s’acomiada com a alcaldessa del municipi després d’haver estat liderant l’Ajuntament durant vuit anys amb la satisfacció d’haver viscut la millor experiència de la seva vida. “Ha estat un honor i un privilegi ostentar aquest càrrec” ha manifestat l’edil a laveu.cat en la seva última jornada com a màxima autoritat. “La política municipal és esgotadora, perquè és la més propera a la ciutadania i exigeix molta dedicació, vocació i compromís, però també és la més gratificant” opina.

Campos, que assegura haver après molt sobre gestió municipal, passarà de liderar el govern a liderar l’oposició. “Sap greu –ha dit– no haver pogut seguir amb govern progressista que havíem format, però marxem amb el cap ben alt i deixant una bona herència al nou equip, amb els comptes sanejats”.

Marxem amb el cap ben alt i deixant una bona herència al nou equip de govern, amb els comptes sanejats

Laura Campos

La fins ara alcaldessa lamenta que els mandats viscuts no hagin estat gens fàcils. El primer, perquè el govern estava en minoria i la situació econòmica de l’Ajuntament a la fi del mandat anterior era molt precària i el segon, perquè la pandèmia va paralitzar molts projectes que s’han hagut d’endarrerir.

Futur immediat

Si bé el soci de govern dels comuns, ERC, ha proposat que es faci un govern de majoria d’esquerres i ja ha tingut contactes amb el PSC en aquest sentit, ECP no ha format part de la negociació. “Contràriament al que diu el PSC, el nostre partit no ha estat convocat oficialment a cap reunió per part de la llista més votada” ha volgut puntualitzar Campos.

M’amoïna pensar com pot afectar el municipi tenir un govern en minoria i inexpert, per això el nostre objectiu des de l’oposició serà el de fiscalitzar la seva acció i vetllar perquè els projectes aprovats s’executin

Laura Campos

Ara per ara, el posicionament dels comuns, el grup municipal que lidera la fins ara alcaldessa, passa per mantenir-se a l’oposició. “Òbviament, m’amoïna pensar com pot afectar el municipi tenir un govern en minoria i inexpert, per això el nostre objectiu serà el de fiscalitzar la seva acció i vetllar perquè els projectes aprovats s’executin” ha afegit l’edil.

Trajectòria

Campos, de 45 anys i regidora des del 2007, és filla de qui va ser el primer alcalde de la democràcia, Josep M. Campos. L’edil va arribar a l’Alcaldia el 2015, com a cap de llista d’ICV-EUiA, quan es va posar al davant d’un govern en minoria amb Círculo Montcada i ERC. A les eleccions del 2019, va revalidar el càrrec sumant majoria absoluta amb ERC, però als passats comicis la coalició ha perdut suports –passant d’11 regidors a nou, cinc d’ECP i quatre d’ERC– i no ha pogut assolir prou majoria per desbancar la llista més votada, el PSC.

Deixa un comentari