‘S’ha sentit un cop molt fort i tots els viatgers hem sortit volant’

Entre els dos trens accidentats hi viatjaven unes 800 persones de les quals, 155 han hagut de ser ateses pels serveis d’emergència

El xoc de trens d’aquest matí ha agafat per sorpresa als viatgers de Rodalies de les línies R4, R7 i R12. L’incident s’ha produït en hora punta en un moment en què els dos combois anaven força plens de persones, fet que explica que dels 800 passatgers hi hagi hagut fins a 155 persones ateses pels serveis d’emergència.

Tot i que en un primer moment s’ha atès als ferits a la Carretera Vella, s’ha habilitat el Casal de Joves de Can Tauler com a centre medicalitzat i des d’allí derivar els ferits cap a centres hospitalaris en cas que fos necessari . Això ha fet que al llarg del matí, hi hagués un degoteig de persones que sortien del casal encara amb la manta isotèrmica d’emergències i l’impacte emocional de la situació viscuda.

155 viatgers han hagut de ser atesos pels serveis d’emergència

Jarol Masmela abrigat amb la manta isotèrmica i encara afectat per l’experiència viscuda.
Raül Rivas

No vull ni saber com és deu haver sentit el cop en el primer vagó

Jarol Masmela

Hem pogut parlar amb dues d’aquestes persones que viatjaven en els trens en el moment dels fets. Jarol Masmela, veí de Montcada, es disposava a baixar a l’estació de Montcada Manresa quan va sentir un fort xoc seguit una estampida. «Jo estava a l’últim vagó i el cop s’ha sentit moltíssim. M’he estampat contra una cadira perquè estava dret a punt de baixar i semblava que tots els viatgers sortíem volant cap endavant. No vull ni saber com és deu haver sentit en el primer vagó». Masmela ha explicat que després han hagut d’esperar 10 o 15 minuts en el tren sense tenir gaire clar que havia passat, fins que finalment han entrat membres de l’operatiu de seguretat que els hi han explicat que s’havia produït un xoc de trens. El veí de Montcada ha patit contusions al genoll i a l’esquena i el deixem que se’n vagi per a ser atès en el CAP.

Després del xoc s’han produït uns moments d’incertesa en què els viatgers no sabien que havia passat

Marta Bartomeu ens va atendre abans de marxar al CAP per revisar-li les contusions a la cara i al cap.
Lucas Cervantes

M’he donat un cop contra el seient que tenia al costat, mentre dues dones m’han caigut a sobre meu

Marta Bartomeu

Marta Bartomeu viatjava en tren per treballar a Barcelona com fa cada matí. «Estava asseguda tranquil·lament amb el mòbil quan he sentit un xoc bastant fort i m’he donat un cop contra el seient que tenia al costat, mentre dues dones m’han caigut a sobre meu». Bartomeu relata que ha viscut uns moments de gran incertesa. «No sabíem si és que havia frenat en sec o si hi havia hagut un xoc fins que hem sentit per megafonia que es tractava d’un xoc i poc després han entrat els Mossos d’Esquadra». Passats aquests moments d’angoixa la usuària de Renfe va recuperar la seva motxilla que havia sortit volant fins al final del vagó, encara dolorida pels cops que s’havia fet a la cara i al cap. “M’ha visitat personal mèdic al Casal i m’han dit que no tinc cap lesió, però que per precaució puc anar al CAP a què em donin una segona ullada”.

Deixa un comentari