Èxit de les II Jornades per la Diversitat Educativa, amb una recaptació de 5.200 euros

La cursa-caminada va tenir lloc ahir amb la participació de prop de 400 persones

Integrants de Suma't MiR amb el xec de 5.200 euros recollits enguany
Berta Barcons

Les segona edició de les jornades per la Diversitat Educativa han recaptat un total de 5.200 euros entre les diferents activitats organitzades l’entitat Suma’t Mir i l’Ajuntament. L’acte central del programa va tenir lloc ahir amb la celebració de la cursa-caminada, que va comptar amb la participació de prop de 400 persones, el doble de l’any passat. La prova va consistir en un recorregut de prop de tres quilòmetres en un circuit urbà per diferents carrers del Pla d’en Coll, amb la sortida i l’arribada davant del pavelló Miquel Poblet.

“És emocionant veure que hi ha tanta gent que es mou pels drets dels nostres infants”, va destacar durant els parlaments Jessica Segovia, una de les mares impulsores de Sumat’, tot afegint que amb la cursa s’ha recollit un total de 4.650 euros entre les inscripcions i les aportacions dels espònsors, que enguany han arribat a ser 42 negocis. D’altra banda, l’associació ha fet una donatiu de 550 euros, aconseguits amb la venda d’articles de marxandatge i la festa de presentació. Com en la primera edició, els diners es repartiran entre les escoles i instituts del municipi per millorar l’atenció dels infants amb necessitats especials.

És emocionant veure que hi ha tanta gent que es mou pels drets dels nostres infants

Jessica Segovia, Suma’t

Som un grup de mares valentes que ens hem unit per reclamar més recursos per fer realitat l’educació inclusiva

Cristina Cano, Suma’t

Al llarg de la matinal hi va haver altres intervencions donant suport a la iniciativa. “Agraïm la feina dels organitzadors, els voluntaris i les entitats per ajudar l’alumnat amb necessitats especials”, va subratllar l’alcalde, Bartolo Egea, qui va participar a la cursa acompanyat per una nodrida representació municipal. Cristina Cano, una altra mare fundadora de Suma’t, va demanar a la societat tenir més empatia amb la diferència. “Som un grup de mares valentes que ens hem unit per reclamar més recursos per fer realitat l’educació inclusiva”, va dir. També hi van participar els representants del Consell dels Infants, que van llegir un manifest elaborat pels consellers i conselleres per exigir la igualtat de drets i oportunitats de tot l’alumnat.

Agraïm la feina dels organitzadors, els voluntaris i les entitats per ajudar l’alumnat amb necessitats especials

Bartolo Egea, alcalde

L’esdeveniment va comptar amb la col·laboració de diverses iniciatives com Montcada Inclou i entitats del municipi com els Castellers de Montcada, que van aixecar un pilar de quatre.

Deixa un comentari