L’onada de calor arriba a Montcada amb temperatures extremes

La platja i els ventiladors són les solucions més factibles per combatre els prop de 40 graus al migdia i els 30 de la nit

És important mullar-se la cara i la roba per evitar patir un cop de calor
Catalunyapress

Catalunya està vivint una de les onades de calor més extremes i llargues de tota la seva història, que durarà fins aquest divendres. En alguns punts del territori els termòmetres marcaran més de 40 graus. A Montcada també han arribat aquesta calor extrema amb pics de 37 graus al migdia. A més, aquests dies de calor venen marcats per unes temperatures rècords a la nit, en què al municipi no es baixen dels 25 graus. El que denominen unes nits tòrrides o tropicals. Però com fan els montcadencs per lluitar contra aquesta calor extrema? Poden dormir a les nits?

Els termòmetres han marcat temperatures rècord durant aquesta onada de calor
Quim Bilbeny

Per combatre aquestes temperatures marxem a la platja ben d’hora a les 8 h, ja que a les 11 h hem de fugir perquè aguantar la calor és impossible

Margarita Escudero, veïna de Montcada Centre

“Per combatre aquestes temperatures marxem a la platja ben d’hora a les 8 h, ja que a les 11 h hem de fugir perquè aguantar la calor és impossible”, destaca Margarita Escudero, veïna de Montcada Centre. La platja és una de les solucions més factibles per als ciutadans i de les més preferides per evitar les altes temperatures. L’aigua i estar en remull és un factor clau per evitar cops de calor i combatre aquesta xafogor extrema.

El termòmetre de la Farmàcia Isabel Vila marca 31 graus de temperatura des de primera hora del matí
Quim Bilbeny

Nits tropicals

L’onada de calor no només supera rècords de temperatura durant el dia, sinó també a la nit. Aquests dies no baixen de 25 graus durant la matinada, fet que provoca que sigui complicat conciliar el somni. “Durant la nit posem el ventilador, però, tot i això, és molt difícil dormir. Volem que arribi ja el setembre i comenci a fer una mica de fresca”, declaren Juan Amador i Angelina Beltrán, ciutadans del barri de can Sant Joan.

Durant la nit posem el ventilador, però, tot i això, és molt difícil dormir. Volem que arribi ja el setembre i comenci a fer una mica de fresca

Juan Amador i Angelina Beltrán, ciutadans del barri de can Sant Joan

La Margarita Legaza, veïna de La Ribera, comenta que a casa té tres ventiladors i que així és més fàcil de combatre la calor. “Sense ventilador a la nit no puc dormir. Soc una persona que m’agrada l’estiu, però aquest any està sent insoportable”, subratlla Legaza. Tots els testimonis coincideixen en el fet que sense ventilador o aire condicionat és irresistible viure a l’estiu.

Sense ventilador a la nit no puc dormir. Soc una persona que m’agrada l’estiu, però aquest any està sent insoportable

Margarita Legaza, veïna de La Ribera

Millora en les temperatures

L’onada de calor està passant factura als montcadencs, però per sort aquest cap de setmana hi ha una treva. El Servei Meteorològic de Catalunya afirma que el divendres finalitza la calor extrema i arriben les precipitacions. El dissabte baixen fins als 30 graus de màxima i el diumenge hi haurà mínimes de 19 graus amb altes possibilitats de pluja.

Deixa un comentari