Terra Nostra obre el camí per alliberar-se de les hipoteques urbanístiques de 1976

El Ple aprova per unanimitat la nova normativa urbanística de la zona 15 i el canvi de plantejament

Imatge de la Zona 15 de Terra Nostra, en primer terme, feta des del Turó de Montcada
Pilar Abián

Corregir el desenvolupament urbanístic a Terra Nostra i les afectacions sobre el veïns que s’arrossegaven des del 1976. Així va qualificar el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), l’acord unàmim del Ple que aprova definitivament la normativa urbanística i apunta les bases abans dels futurs canvis de plantejament per endreçar les reserves de vialitat previstes al Pla General Metropolità (PGM), fa més de 46 anys.

“L’aprovació final de la normativa al barri permetrà atorgar llicències d’obres amb garanties i evitar així problemes de disciplina urbanística, que hem tingut històricament”, ha destacat Sánchez. Pel que fa a l’aprovació de la proposta abans del planejament, “l’objectiu és mantenir el caràcter residencial de la zona propera al Turó de Montcada i la façana de la riera de Sant Cugat i protegir l’entorn natural”, ha subratllat l’edil.

Mira el debat plenari sobre l’aprovació de la normativa i la proposta de canvi de plantejament

D’aquesta manera es proposa eliminar un vial de cornissa prevista entre els polígons del Coll de Montcada i la Ferreria, descarta fer una avinguda en paral·lel a la riera de Sant Cugat, el carrer Reixac perdria la categoria de connector intermunicipal i es regularien les afectacions per inundabilitat.

L’eliminació dels espais viaris es compensarà creant més façana a la N-150, per convertir-la en una avinguda metropolitana.

Tant el PSC com Ciutadans han celebrat que el document d’abans del Pla s’hagi aprovat amb consens i diàleg.

Deixa un comentari