El 25N, Montcada surt al carrer

La regidora republicana fa un crit contra les violències masclistes

Judit Rodríguez és regidora d'ERC a Montcada i Reixac

El passat 25 de novembre, els carrers del nostre municipi, sempre solidari i participatiu, es van omplir d’un crit unànime: Prou violències masclistes! La violència masclista està present de manera normalitzada a tots els àmbits: familiar, laboral, institucional… És fruit de la construcció de la societat sobre uns valors heteropatriarcals que mantenen unes relacions de poder dels homes sobre les dones i generen desigualtat i discriminació.

Sabem que aquestes violències atempten contra els drets humans, però encara continuen havent-hi víctimes, les que les pateixen en silenci i les que decideixen fer un pas endavant i denunciar. Als darrers anys, gràcies al moviment feminista, s’ha avançat en la visibilització dels diferents tipus de violències i en el reconeixement dels drets de les dones que les pateixen.

No obstant això, queda molt camí per fer. Les administracions tenim l’obligació de fer polítiques transversals de prevenció i reparació integral i d’acompanyar totes les actuacions amb mesures educatives, ja que només educant sobre la igualtat i el respecte des de la infància podrem erradicar la violència masclista, canviar els models de conducta que la perpetuen i avançar cap a una societat totalment lliure. Visca la lluita feminista!

Etiquetes:

Deixa un comentari