Un pas més… cap al soterrament de l’R2

La Plataforma Tracte Just Soterrament Total celebra l’inici de les cales prèvies a l’arribada de la maquinària pesant

Els passos a nivell acabaran desapareixent del nucli urbà amb el soterrament
Pilar Abián

En nom de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST) vull expressar la nostra satisfacció per l’inici de les obres de soterrament de l’R2 al seu pas pel nostre municipi. Arribar fins aquí ha estat un camí llarg, complicat, ple d’entrebancs i de moments molt durs. I si ho hem aconseguit ha estat gràcies a la feina conjunta de la ciutadania de Montcada i Reixac, de l’Ajuntament actual i dels anteriors. De tots els grups polítics que integren la Taula del soterrament, de les tècniques i tècnics que han col·laborat en la planificació i elaboració dels projectes, així com dels representants d’altres organismes que també ens han ajudat al fet que arribi aquest moment.

Paper rellevant

Entenem que la PTJST ha estat clau en aquesta fita. La seva trajectòria ve de lluny i són moltes les persones que han lluitat durament durant anys per ser on som en aquests moments. Recordar especialment els que ja no hi són, José Antonio García Soto, Josep Bacardit, Ramon Bueno i Jaume Ribera. Malauradament, no es podrà compensar el dolor de les famílies i amistats de les víctimes per la pèrdua de les seves persones estimades. Només ens queda el consol de desitjar que no n’hi hagi més.
Ara encetem una nova etapa que esperem amb moltes ganes, però que som conscients que estarà plena de situacions molt compromeses pels que vivim i treballem al municipi; sorolls, pols i dificultats de mobilitat durant una bona colla d’anys.

La PTJST continuarà vetllant perquè el projecte vagi avançant en els terminis acordats


La tasca de la Plataforma està encara per redefinir, però ben segur que continuarà sent la de vetllar perquè el projecte vagi avançant en els terminis acordats i que l’impacte de les obres sigui el mínim possible per a la ciutadania. Seguirem encoratjant, vigilant i “collant” segons s’escaigui.
Confiem que l’Oficina del soterrament ens doni resposta als dubtes que vagin apareixent i les dificultats que puguin sorgir. També esperem que el nostre ajuntament ens tingui ben informats de com van transcorrent els treballs i estigui ben a sobre perquè els terminis d’execució es vagin complint i les molèsties siguin les mínimes possibles.
Ja ho hem somiat altres vegades, però fem-ho un cop més amb visos de realitat: imaginem ja una Montcada amb una via soterrada, amb menys perills i molèsties en el dia a dia, més cohesionada i amb una extensió guanyada per a gaudi de la ciutadania. I que la PTJS es pugui dissoldre! Felicitats, Montcada!

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari