Jovent Republicà denuncia la manca d’habitatge per a joves

La formació fixa com a prioritat l’increment del nombre d’habitatge protegit i l’expropiació de pisos als grans tenidors per revertir la situació

Parcel·la de Mas Duran on es construiran pisos, part dels quals seran de lloguer protegit
Laura Grau

“Des del Jovent Republicà iniciem una campanya que no serà només reivindicativa, sinó també servirà per conscienciar la població”, ha avançat el regidor de Jovent Republicà per ERC, Gerard Garrido, qui reconeix que “les condicions que s’exigeixen en algunes promocions HPO sóns prohibitives a l’abast de poca gent”. La formació independentista atribueix la problemàtica al sistema actual, que “impedeix l’accés del col·lectiu a un habitatge, i per tant, iniciar un projecte de vida i tenir plena emancipació“, subratlla Garrido.

Entre els factors negatius que justifica la difícil situació, destaca l’alt percentatge d’atur juvenil i l‘elevat preu del l’habitatge: “Som la generació més preparada i la més maltractada, amb una taxa del 27,9% a tot l’estat, que és la xifra més elevada a tota Europa, i el promig d’un pis a Barcelona és de 1.087 euros que no podem pagar”, denuncia el membre de Jovent.

“Durant molts anys hi ha hagut desídia per part de l’administració amb la manca de polítiques
públiques enfocades a garantir l’accés a l’habitatge, independentment del govern que hi fos”, critica el regidor del Jovent Republicà per ERC, qui renega que “el sistema actual especulatiu per generar dels màxims beneficis a qualsevol preu està obsolet i caduc i no satisfà les necessitats de la població”.

Durant molts anys hi ha hagut desídia per part de l’administració amb la manca de polítiques
públiques enfocades a garantir l’accés a l’habitatge, independentment del govern que hi fos

Gerard Garrido, regidor del Jovent Republicà per ERC

Mesures proposades

Entre les mesures que proposa el col·lectiu destaca l’aposta per gestionar l’habitatge des d’un estat propi i l’increment del nombre d’habitatges protegits, i que l’estat expropïi pisos de grans
tenidors
, “que els tenen buits esperant poder especular amb ells”. També demana erradicar els desnonaments, amb una ocupació de qualitat i uns sous dignes.

El Jovent Republicà ha anunciat que mantindrà el contacte amb les diferents entitats i afectats i afectades per aquesta problemàtica, per tal de “compartir visions, estratègia i propostes per resoldre la problemàtica al municipi, que malauradament, va empitjorant“, valora Garrido. “Si volem que els joves de Montcada es quedin al municipi, necessitem que des de les administracions s’actuï per crear les polítiques necessàries per garantir l’accés a l’habitatge”, conclou.

Deixa un comentari